Erdoğan’ın alnından öptüğü Konyalı genç o geceyi anlattı

Türk Milletinin askeri darbe girişimine karşı duruşunun sembol isimlerinden biri de 18 yaşındaki Konyalı genç Ahmet Onay oldu.
Erdoğan’ın alnından öptüğü Konyalı genç o geceyi anlattı

15 Temmuz gecesi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda darbecilere tepki gösterdiği sırada yaralanarak yere yığılan Onay’ı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alnından öpmüştü. Erdoğan’ın o sırada kendisine söylediklerini hiç unutmayacağını ifade eden Onay, “Reis bana ‘ayağa kalk, bize eğilmek yakışmaz’ dedi. Yaptığımız işin önemini şimdi çok daha iyi anlıyorum” diye konuştu

FETÖ/PDY’nin askeri darbe girişimine karşı halkın en önemli direniş noktalarından biri de İstanbul Atatürk Havalimanı idi. Kalkışma haberini öğrenir öğrenmez arkadaşlarıyla buraya koşan 18 yaşındaki Konyalı genç Ahmet Onay, verdikleri mücadele sırasında yaralandı. Kanlar içinde yerde yatarken, havalimanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alnından öptüğü Onay’ın cep telefonuyla çekilen görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı. Konyalı genç, askeri darbe girişimine karşı milletin karşı duruşunun sembol  isimlerinden biri oldu.

O gece yaşananları konhaber.com’a anlatan Ahmet Onay, askeri kalkışmayı televizyondan öğrenir öğrenmez arkadaşları Emin ve Enes’i arayarak otomobille Eseryurt’tan Atatürk Havalimanı’na doğru hareket ettiklerini, bir taraftan da sosyal medyayı ve haber sitelerini takip ederek olan biteni anlamaya çalıştıklarını belirtti. Sahil yolundan ilerlerken iki tank gördüklerini anlatan Onay “O anda otomobilimizle yolu kapattık. Hızla gelen tanklar durdu. ‘Cumhurbaşkanımızı yedirmeyiz’ diyerek çok sayıda vatandaşla birlikte tankların üzerine çıkarak askerlerin elinden silahları almaya çalıştık. Askerler de zaten bize fazla direnemedi. Daha sonra biz 3 arkadaş yolumuza devam ederek Atatürk Havalimanı’na gittik. Burada darbeye karşı duran halkın arasına karıştık” dedi.

Yeşilköy Atatürk Havalimanı’ndaki bekleyişleri sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağını gördüklerini belirten Ahmet Onay, bu andan sonra yaşananları da şu şekilde anlattı:

“Cumhurbaşkanımızın uçağının havalimanına indiğiyle ilgili anons da yapıldı. Saatin kaç olduğunu hatırlamıyorum. Ancak o andan itibaren hareketlilik daha da arttı. Savaş uçakları alçak uçuş yapmaya başladılar. Çok gürültülü sesler çıkınca bomba atıyorlar sandım. Ceketimi kafama sardım ve bütün gücümle koşarak vücudumla havalimanının camlarını patlattım ve içeri girdim. Bu sırada vücudumun çeşitli yerlerinden yaralandım. Özellikle ayaklarımda, kollarımda ve göğsümde kesikler oluştu. Bir müddet sonra bayılmışım. Ne kadar baygın kaldım bilmiyorum ama Hasan Ceylan isimli bir vatandaş beni ayıltmış. Ona Cumhurbaşkanımızı görmek istediğimi söyledim. O da bana söz verdi. 5-10 dakika sonra Cumhurbaşkanımız yanıma gelerek beni alnımdan öptü”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaşadığı o anı asla unutmayacağını ifade eden Ahmet Onay, “Reis bana ‘Ayağa kalk, bize eğilmek yakışmaz’ dedi. Allah ondan razı olsun. Daha sonra da hastaneye kaldırıldım. Tedavimin ardından taburcu oldum. Durumum gayet iyi… O gün yaptığımız işin önemini şimdi çok daha iyi anlıyorum. Elimden geldiğince demokrasi nöbetlerine katılıyorum” dedi.

Konya’nın Karapınar İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Ahmet Onay, ailesiyle birlikte İstanbul-Eseryurt’ta yaşadığını belirtti.