Erdoğan'ın Başbakanlığı dönemi koruması ByLock'cu çıktı

Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen eski komiser Sefer Hançer'in yargılanmasına başlandı.
Erdoğan'ın Başbakanlığı dönemi koruması ByLock'cu çıktı

Elazığ 3. Ağır Ceza Mahkemesinde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hakkında dava açılan tutuksuz sanık Hançer ve avukatı hazır bulundu.

Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istediğini ifade eden sanık Hançer, savunmasında 2002 yılında Isparta'da Gölcük dershanesine gittiğini, sonradan terör örgütüne ait olduğunu öğrendiğini, bu okul vasıtasıyla örgütle tanıştığını ve sonraki yıllarda da örgüte katıldığını söyledi.

Örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullandığını itiraf eden Hançer, bu programı "Orhan" kod isimli üniversitede öğretim görevlisi olan Ayhan Çiftçi'nin kendi telefonuna yüklediğini savundu.

Yazıştıkları üç kişilik grubun abisinin "Orhan" olduğunu kaydeden Hançer, genelde dini içerikli sohbetler yaptıklarını dile getirdi. Bazen siyasi mesajların da geldiğine işaret eden Hançer, "Siyasi mesajlarda 'Siz hangi partiye oy vereceğinizi biliyorsunuz'. deniyordu. Bundan, o bölgede AK Parti'nin karşısında en güçlü partiyi kast ediyorlardı. Ben karşı çıkıyordum." dedi.

Terör örgütünün sohbetlerine de katıldığını anlatan Hançer, şöyle devam etti:

"Sohbetlerde bazen telefonun bataryalarını çıkarıyorduk. 'Gün gelir devran döner, sizin güvenliğiniz için, sıkıntı yaşamamanız için' diyorlardı. 2014 yılına kadar dini içerikli sohbet yapıyorduk. O yıl yapılan seçimin ardından siyasi sohbetler de yapılmaya başlandı. Bir sohbette bize komiserlik sınavı soruları verildi. Soruları 'Orhan' vermişti. Sorular gizlilik içerisinde Kur'an-ı Kerim'e el bastırılarak verildi. Kimseyle konuşmamamız söylendi. Sorular sınavda çıktı, 85 puan aldım. Soruların verildiği sohbette daha önce görmediğim insanlar vardı. Onların sınavı kazanıp kazanmadıklarını bilmiyorum."

Sohbetlerde himmet toplandığına da değinen Hançer, "Öğrenciler ve okul giderleri için para topluyorlardı. Ben de 50-100 lira arasında değişen para veriyordum. Az verdiğim için hoşnut olmuyorlardı." diye konuştu.

Hançer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde koruma polisliğini yaptığını ve kendisini çok sevdiğini söyledi.

Samimi duygularla katıldığı terör örgütü tarafından kandırıldığını ve pişman olduğunu kaydeden Hançer, beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.