Erdoğan'ın evini 3 yıl HD kamera ile izlemiş

Emniyetteki 'Paralel yapı' mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonunda tutuklanan M. Y. ile ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı.
Erdoğan'ın evini 3 yıl HD kamera ile izlemiş

Cerrahpaşa'da görevli kardeşi Doktor M. Yılmaz'ı 1 yıl boyunca dinlettiği de ortaya çıkan müdürün, paralel yapının İstanbul Emniyeti'ndeki en kritik isimlerinden biri olduğu belirtiliyor.
ODAYA KİMSE GİREMEMİŞ
Yıllarca usûlsüz dinlemeler yapan, bunları yasadışı olarak arşivleyen ve sızdıran paralel yapının, hem dinlemeleri arşivlemek hem de veri tabanıyla ilgili gizli çalışmaları yürütmek için İstanbul Emniyeti içinde bir 'kozmik oda' tahsis ettiği 17 Aralık sonrası ortaya çıkmıştı. Emniyet Müdürü M.Y'nin, paralel yapıya mensup polislerin bile haberdar olmadığı bu odaya girebilen 3 kişiden biri olduğu ileri sürülüyor.
BAŞBAKAN'IN EVİ ABLUKADA
Y.'nin, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Kısıklı'daki evine uygulattığı 'abluka' da ortaya serildi. Y.'nin, Başbakan'ın evini 3 yıl boyunca izlettiği, her giren çıkanı HD kamera ile gözlem altına alıp rapor tutturduğu belirlendi. Y., hükümete yönelik 17 Aralık komplosunun da en etkili isimlerinden. Y.'nin, Mali Suçlarla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri'nin düzenlediği operasyonu bizzat yönettiği öğrenildi. 

Kaynak: Yeni Şafak