Erdoğan'ın Rusya ziyareti başlıyor! Putin ile kritik zirve

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eylül ayındaki diplomasi trafiğinin ilk durağı Rusya... Bugün Soçi'de Putin ile bir araya gelecek Erdoğan, Karadeniz Tahıl Koridoru'nun yeniden açılması konusunu masaya getirecek.
Erdoğan'ın Rusya ziyareti başlıyor! Putin ile kritik zirve

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere bugün günü Soçi'ye gidilor. Görüşmenin ana gündem maddesinin Rusya’nın 17 Temmuz’da çekildiği Tahıl Koridoru Anlaşması olması bekleniyor. İki lider, anlaşmanın yeniden hayata geçirilmesi için atılabilecek adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunacak.

SURİYE'DEKİ GELİŞMELER DE MASADA

Tahıl krizinin yanı sıra Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki son gelişmelerin de ele alınacağı görüşmede, başta enerji, ticaret, ekonomi ve turizm olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkiler de masaya yatırılacak.

İki liderin gündemindeki bir diğer kritik başlık, Suriye'deki gelişmeler olacak. Ankara-Şam hattındaki normalleşme süreci, sığınmacıların geri gönderilmesi için yürütülen çalışmalar ve PKK/YPG ile arap aşiretleri arasında yaşanan çatışmalar masada olacak.

CEVDET YILMAZ VEKALET EDECEK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyareti dolayısıyla Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.

Konuya ilikşin tezkere, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tezkerede, Erdoğan'ın dönüşüne kadar Cumhurbaşkanlığına Anayasa'nın 106. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın vekalet edeceği belirtildi.

Etiketler :