Erdoğan'ın Rusya ziyareti turizmciye umut oldu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaretinin, turizme olumlu yansımaları olmasını beklediklerini belirtti.
Erdoğan'ın Rusya ziyareti turizmciye umut oldu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Siyasi ilişkilerin normalleşmesi ve yeniden geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yakın bir diyalog kanalı oluşturulması şüphesiz turizm sektörünü de pozitif yönde etkileyecektir. Bu çerçevede Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın Rusya'ya gerçekleştireceği ziyaretin de çok önemli ve olumlu yansımaları olmasını bekliyoruz. Siyasi sorunlar nedeniyle kesilen turizm akışı, ilişkilerin yeniden tesis edilmesiyle birlikte hızlı bir şekilde yeniden başlayacaktır." diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığının açıkladığı ocak-mayıs dönemi turizm verilerine göre, Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 82,77 oranında düşüş gösterdiğine işaret eden Ulusoy, Antalya Havalimanı istatistiklerine göre ise ocak-haziran döneminde kente havayoluyla gelen Rus turist sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 97 gerilediğini bildirdi.

Rusya ile Türkiye arasında geçen yıllarda gerçekleşen turist akışının çok önemli bir kısmının charter uçuşlarla yapıldığına dikkati çeken Ulusoy, şöyle devam etti:

"Rusya’nın charter uçuş yasağı henüz tam anlamıyla kalkmadığı için artıştan bahsedemeyiz ancak charter uçuşların önündeki engellerin ağustos başında gerçekleştirilecek ikili temaslar neticesinde kaldırılması durumunda turist akışı yeniden sağlanacaktır.

"Turist akışının yeniden sağlanması için çalışıyoruz"

Türkiye ile Rusya arasında turizm alanındaki ilişkilerin yeniden tesisi için devletin en üst yetkilileri ile çalıştıklarını kaydeden Ulusoy, 14 Temmuz'da Rusya Federasyonu ve Türkiye arasındaki turizm ilişkilerinin geliştirilmesi ve charter seferlerinin başlatılması hususunda görüşmeler gerçekleştirilmek üzere Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Aydın başkanlığındaki bir heyetle Moskova'ya gittiklerini anımsattı.