Ereğli Belediye Meclisinden darbe girişimine karşı ortak bildiri

Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Meclisi, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini kınayan bir bildiri yayımladı.
Ereğli Belediye Meclisinden darbe girişimine karşı ortak bildiri

Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Meclisi, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini kınayan bir bildiri yayımladı.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven başkanlığında toplanan Ereğli Belediye Meclisi tarafından, milli iradeye ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkılacağı ilan edildi. Meclis üyelerinin ortak imzasıyla yayımlanan bildiriyi okuyan Başkan Özgüven, hain darbe girişimini lanetledi.

Söz konusu bildiride şu ifadelere yer verildi:

"15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizin üzerine çöken menfur darbe girişimi, milli iradeyi, milli iradenin temsilcisi olan Cumhurbaşkanımızı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Anayasamızı, bir bütün olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Cumhuriyetimizi, ülkemizin demokratik yapısını, Anayasal düzenini, parlamenter sistemimizi, milli bütünlüğümüzü, iç barışımızı, millet iradesini, varlığımızı ve birliğimizi, vatansever halkımızın canını ve malını doğrudan ve kasten hedef almış, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak girmiştir. Devlet içinde yuvalanan ve bütün kurumların kılcal damarlarına kadar işleyen ihanet şebekesi, Mehmetçiğin şerefli üniformasını kalkan olarak kullanmış ve kendilerine emanet edilen silahları devletine ve milletine doğrultmuştur.Ülkemizi korkuya ve kaosa sürüklemeyi hedefleyen ihanet şebekesinin tüm foyası milletimizin asil duruşu ile ortaya çıkartılmış ve çökertilmiştir. Geçmişte darbelerin yol açtığı yıkım ve acıları hep birlikte yaşadık. 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimine karşı halkımızın kararlı duruşu ve birlikteliği çok anlamlı ve önemlidir. Onurlu bir mücadele sergileyen halkımız, darbecilerin karşısında geri adım atmamış, bedenini siper ederek tankların, uçakların ve helikopterlerin karşısında kararlılıkla durmuştur. 15 Temmuz gecesi halkımız, kanlı darbe girişimine karşı kendi iradesine sahip çıkmıştır. Bu konuda başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız ve siyasi partilerimizin Genel Başkanlarının tutum ve kararlılığı milletimizin gönlünde taht kurmuştur. TBMM'deki tüm siyasi partilerimiz ve milletimiz gibi Ereğli Belediyesi Meclisi olarak bizlerde darbe girişimine karşı ortak bir tavır, duruş ve anlayış içerisindeyiz. Ereğli Belediye Meclisi'nde grubu bulunan AK Partili, CHP'li ve MHP'li üyelerimizle birlikte, tek bilek, tek yürek olarak, darbeye karşı milletimiz ile aynı duruşu bizler de gösteriyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, bundan kaynaklanan sarsılmaz gücümüzü ve kudretimizi tüm dünyaya bir kez daha haykırıyoruz. Demokrasimizi ve Anayasal düzenimizi kimse zedeleyemez! Demokrasiye olan inancımızı ve Anayasal düzene olan sarsılmaz bağlılığımızı her zaman devam ettireceğiz. Vatanımıza olan bağlılığımız ve demokrasiye olan inancımızla bu zorlu süreçten daha da güçlü olarak çıkacağız. Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde birlik ve beraberlik içerisinde aydınlık yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Darbe girişimini gerçekleştirenleri kınıyor ve lanetliyoruz. Kanlı darbe girişimine direnirken şehit olan bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına en derin taziyelerimizi iletir, yaralanan yurttaşlarımıza da acil şifalar dileriz."

Şehitlerin isimleri ölümsüzleşti

Ereğli Belediye Meclisinin Ağustos ayı toplantısında ayrıca, FETÖ terör örgütü tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine dur diyen askerlerin isimlerinin caddelere verileceği açıklandı.

Meydanbaşı Caddesinin ismi değiştirilerek Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir Caddesi oldu. Namık Kemal, Hacı Mustafa ve Orhangazi Mahallerini bağlayan otogar ile Kazım Karabekir Orta Öğretim okulunun bulunduğu yere kadar olan yeni açılan caddeye ise Şehit Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün ismi verildi.

Öte yandan demokrasi mücadelesinin ruhu olan Eski Öğretmenevinin bulunduğu alanda Yunus Emre 15 Temmuz Demokrasi Parkı oldu.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, her iki şehidin 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde hain saldırıya karşı "darbeye dur" diyen kişiler olduğunu belirterek, "Her iki şehidimizde Ereğlilidir. Şehitlerimizin isimlerinin yaşatılması ve gelecek nesillerinde bu isimleri tanıyarak büyümelerini istiyoruz. Bu kararlar ile bizler sadece şehitlerimize duyduğumuz minneti ilan etmiş oluyoruz. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun" dedi.

Belediye meclisinden şehit ailelerine destek

Belediye Başkanı Özkan Özgüven başkanlığında toplanan Belediye Meclis Üyeleri, Başbakanlık tarafından başlatılan 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilere destek kampanyasına destek sağlamak için 1507'ye kısa mesaj attılar. Tüm Meclis Üyelerinin kısa mesajla destek oldukları kampanyaya Başkan Özgüven, tüm vatandaşları destek olmaya çağırdı.

Ereğli Belediye Meclisinden darbe girişimine karşı ortak bildiri

Kaynak: