Ereğli Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye ekipleri, şehrin farklı noktalarında çalışmalarını sürdürüyor.
Ereğli Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor

Havaların ısınmasıyla birlikte sahada çalışma temposunu artıran Ereğli Belediyesi ekipleri halkın yeniliklerle buluşması ve sosyal aktivitelerin artırılması noktasında mesai harcıyor.
2016 yılının Ereğli halkının ilklerle tanışacağı hizmet yılı olacağını söyleyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven, "Ereğli'yi Hobi Bahçeleri tanıştıracağız. Çok amaçlı kullanım özelliğine sahip olacak hobi bahçelerinde şehrin stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımız burada boş vakitlerini değerlendirecekler. Şu an ekiplerimiz TOKİ Bölgesinde hobi bahçesi için start verdiler ve yakın bir zamanda tamamlayarak ilçemizde farklı bir hizmet anlayışını kazandıracağız" dedi.
Ereğli'de yine bir ilk olacak olan Atlı Spor Kulübü için çalışmalarda sona doğru yaklaştıklarını belirten Özgüven, yarış atçılığının yetişmesinde önemli bir bölge olan Ereğli'ye böyle bir kulübü kazandırarak hem atçılık sporuna ilgiyi artırmak hem de çocukların gelişimine katkı sağlamak istediklerini kaydetti. Bu tesisin yaklaşık 20 bin metrekare alan üzerine yapılacağını sözlerine ekleyen Başkan Özgüven, tesisin içerisinde kafeterya, açık binicilik alanı, seyir terası, kır düğün salonu, hayvan barınakları gibi mekanların yer alacağını belirtti.
Öte yandan, deforme olan ve hizmet kalitesi düşen kaldırımların yenilendiğini, Kazım Karabekir Caddesi, Yeni Sanayi Yolu, Stadyum yolunda da yol yapım, refüj ve göbek çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydeden Özgüven, bu çalışmalar yanında halkın nefes alacağı yeni park alanları oluşturmaya devam ettiklerini vurguladı.