Ereğli ilçe koordinasyon toplantısı yapıldı

Ereğli ilçe koordinasyon toplantısı yapıldı

 Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi öncülüğünde ilçe koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. 
Ticaret Borsası’nda yapılan ilçe kordinasyon toplantısına, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, STK’lar, Birlik Başkanları ve muhtarlar katıldı.
Ereğli’nin sorunlarının tartışıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli’nin sorunlarının ve yapılacak olan çalışmaların belli olduğunu ancak buna nasıl katkı sağlanması gerektiği konusunda birlik ve beraberlik içerisinde ortak akılda buluşmak gerektiğini söyledi.
Milletvekili Cem Zorlu’nun Ankara’da yatırımların takipçisi olduğunu söyleyen Başkan Özgüven, sorunların giderilmesi noktasında söylemlerden çok eylemlere dönük düşünce ve çalışmaların uygulanmaya konulması gerektiğini vurguladı.
Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise, Ereğli’nin gelişmesi ve kalkınması için çalıştıklarını belirterek, bu toplantıda sorunların tartışılarak çözüm önerilerinin üretilmesini beklediğini vurguladı.
AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu da, milletvekilliği döneminde Ereğli’ye kazandırdıkları çalışmaları değerlendirdi. Bu çalışmalar içerisindeki en önemli yatırımların eğitime yapılan yatırımlar olduğunu kaydeden Zorlu, ayrıca kapalı sulama sisteminin hayat geçmesi için son aşamaya geldiklerini ve yüzde 20’lik katkı payının yüzde 1’e düşürüldüğünü kaydederek önümüzdeki günlerde Sağ Sahil, Sol Sahil ve Akhüyük - Çiller sulama birlikleri ile protokol imzalanarak projenin 2015 yılında startının verileceğini kaydetti.
Ereğli’nin Üniversite yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Zorlu, Yüksekokulu ve Eğitim Fakültesi’nin ardından Doğa Bilimleri Fakültesi ve THK İbrahim Özşenol Meslek Yüksek Okulunun tamamlanması ile üniversite için zeminin oturacağını ve bacasız fabrikanın Ereğli’ye kazandırılacağını sözlerine ekledi.
Hastane binası, müftülük binası, eğitim fakültesinin bölümlerinin çoğaltılması, bölgesel teşvik, spor tesisleri gibi sorunların gündeme getirildiği toplantıda Milletvekili Cem Zorlu’nun girişimde bulunması istendi.
90 dükkanlar ve eski sanayinin şehrin kamburlaşan sorunları arasında öncelikli sorun olarak ön plana çıktığı ve araçların cadde üzerine park etmesi nedeniyle görüntü kirliliğinin yaşandığına ve bu konuda nasıl bir çözüm hedeflendiği noktasında Başkan Özgüven’e yöneltilen soruya Özgüven, 90 dükkanlar ve eski sanayinin otogar civarını da içerisine alacak şekilde kentsel dönüşüm ile yeniden şekilleneceğini ve Ereğli’ye yakışır bir görüntüye kavuşturacaklarını vurguladı.
Cadde üzerine bırakılan araçlar için ücret alınacağını da sözlerine ekleyen Özgüven, ayrıca süt şehri Ereğli’nin tanıtımı noktasında süt festivali düzenleyeceklerini de belirtti.