Ereğli'de Uzun Çarşı yeniden düzenlenecek

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, ilçenin ekonomisinin kalbi olarak nitelendirilen Uzun Çarşı’nın yeniden dizayn edileceğini söyledi.
Ereğli'de Uzun Çarşı yeniden düzenlenecek

Başkan Özgüven, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye imar müdürlüğü mühendisleri ile uzun çarşıda incelemelerde bulundu. Uzun çarşının görüntü kirliliğinden kurtarılarak modern bir yapıya kavuşturulması için yerinde inceleme yapan Başkan Özgüven, uzun çarşının yeniden dizayn edilmesi için proje çalışmalarının başlatılması talimatını verdi.

Başta uzun çarşı içerisindeki yolların yeniden düzenlenmesi, tabela ve sundurmaların kaldırılması, işyerlerinin yeniden giydirilerek modern bir görüntüye kavuşturulması ve üstünün kapatılarak çarşı hüviyetine bürünerek ticaretin canlanmasını sağlayacaklarını vurgulayan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Ereğli çok geniş bir coğrafya üzerine kurulu olmasına rağmen ekonomisi uzun çarşıda canlı tutuluyor. Özellikle yaz ayları ile birlikte artan yoğunluk esnafımızın yüzünü güldürüyor. Bu kadar canlı ve dinamik bir bölgenin görüntüsü Ereğli’ye yakışmıyor. Bu görüntünün bir an önce modern bir hale getirilmesi gerekiyor. Bugün uzun çarşıyı gezerek analiz yapıyoruz. ‘Bölgenin çehresini nasıl değiştiririz’ diye yaptığımız değerlendirmeleri projelendirip vatandaşlarımızla istişare ederek çalışmalarımızı başlatmak istiyoruz. Yolların değiştirilmesi, tabela ve sundurmaların kaldırılması, işyerlerinin giydirilmesi, üzerinin kapatılması gibi konuları yerinde değerlendirdik, esnafımızın görüşlerini aldık. Onlarda bu çalışmamıza destek vereceklerini ifade ettiler” diye konuştu.