Ereğli’ye dev spor kompleksi

Ereğli’ye dev spor kompleksi

Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesinin girişimleri sonucu Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Atakent Mahallesine yaptırılmakta olan yarı olimpik sentetik futbol sahası ve 2 bin kişi kapasiteli kapalı spor salonu inşaatı devam ediyor.

İnşaat alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, yaklaşık 9 milyon 514 bin lira maliyeti olan spor kompleksinin 2017 yılından itibaren hizmet vereceğini söyledi.

Ereğli Belediyesi tarafından yer teslimi yapılan ve Gençlik ve Spor Bakanlığına projesi sunulan spor tesisinin yapımının bakanlık tarafından gerçekleştirildiğinin altını çizen Özgüven, yarı olimpik sahanın uluslararası düzeyde maçların oynanabilecek standartta olduğunu, içerisinde soyunma odaları, sosyal tesisler ve tribünün yer aldığını kaydederek, spor kompleksinin sporseverlere ve Ereğli'ye hayırlı olmasını temine etti.

Yarı olimpik spor tesisi yanında 2 bin kişi kapasiteli kapalı spor salonunun da yapım çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Özgüven, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın şehrimize kazandıracağı kalıcı eserler kapalı spor salonu ve yarı olimpik sahanın maliyeti 9 milyon 514 bin liradır. Mütevazi hizmet anlayışımız içerisinde kendiliğinden oluşan ve projesi hazırlanan bu hizmetler Ereğli'mizin değerine değer katacaktır. Bu yılsonu itibari ile yarı olimpik sentetik sahamız hizmete girecek. Önümüzdeki yıl itibari ile de kapalı spor salonumuz hizmete kazandırılmış olacaktır. Bu hizmetlerin kazandırılmasında başta Gençlik ve Spor Bakanımız olmak üzere, Bakanlık Müsteşarımıza, Genel Müdürümüze, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: