Ereğli'ye kapalı pazaryeri

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi pazarcı esnafının ve ilçe halkının yıllardır özlemini duyduğu Kapalı Pazaryeri projesini hayata geçiriyor.
Ereğli'ye kapalı pazaryeri

Barbaros Mahallesinde hayata geçirilecek olan hem pazarcı hem de vatandaş için farklı kullanım kolaylıklarının yer alacağı Kapalı Pazaryeri 7 bin 300 metrekare alan üzerine inşa edilecek. Yaklaşık 3.5 milyon TL bedelle yapımı gerçekleştirilecek olan Kapalı Pazarın önümüzdeki günlerde temelini atacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Pazarcı esnafının görüşlerine göre şekillenen projenin Ereğli'de ilk olma özelliği taşıdığını ifade etti.
Uzun yıllar Ereğli gündemini meşgul eden Kapalı Pazar için yürütülen proje çalışmasının tamamlandığını ve temel atma noktasına geldiklerini vurgulayan Başkan Özgüven, "Çağdaş ve modern mimarisiyle dikkat çeken, Ereğli’ye yakışan bir Kapalı Pazaryerini Ereğli’ye kazandıracağız. Proje çalışması ve yer tespitinin ardından ekiplerimizin temel atma noktasına getirdikleri çalışmanın gerek vatandaşlarımız gerekse pazarcı esnafımız tarafından takdirle karşılandığını görmek bizleri mutlu etti. Her siyasetçinin seçim vaatleri arasında yer almasına rağmen bu zamana kadar gündeme dahi getirilmeyen kapalı pazar projesini Ereğli'ye kazandırmak bize nasip olacak. Şimdiden Ereğli'mize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.