ERGİM Başkanı Çakır, TRT Erzurum Radyosu’na konuk oldu

Erzurum Genç İş Adamları Meclisi (ERGİM) Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Alparslan Çakır, TRT Erzurum Radyosu'na konuk oldu.
ERGİM Başkanı Çakır, TRT Erzurum Radyosu’na konuk oldu

Erzurum Genç İş Adamları Meclisi (ERGİM) Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Alparslan Çakır, TRT Erzurum Radyosu'na konuk oldu. TRT Erzurum Radyosu'nda yayınlanan, yapımcılığını Hafize Batmaz'ın, sunuculuğunu Elif Yıldırım'ın yaptığı "Doğu'nun Sesi" adlı programa canlı yayın konuğu olan Başkan Çakır, Erzurum ekonomisinde gençlerin etkisi ile ilgili önemli bilgiler verdi.

ERGİM'in faaliyetlerinden bahseden Çakır, ilerleyen tarihlerde çok iyi projelere imza atacaklarını ifade etti. Gençlerin ekonomide daha aktif olması gerektiğini her zaman dile getirdiklerini kaydederek, "ERGİM olarak yaklaşık 3 buçuk ay gibi bir geçmişimiz var. Erzurum'da hemen hemen her sektörden üyemiz var. Farklı farklı sektörlerdeki genç arkadaşlarımızı bir çatı altında topladık. Erzurum'un ekonomisinde, geleceğinde artık gençlerin de söz sahibi olacağı kanısındayız. Bu anlamda olumlu gelişmeler de oluyor." dedi.

Erzurum'un geçmişine bakıldığı zaman üç-dört arkadaşın bir araya gelmesiyle çok başarılı işlerin altına imza atıldığını bildiklerini ve buna göre hareket etmeye çalıştıklarını vurgulayan Çakır, gençlerin artık kahvehanelerde oturmaktan başka çarelerinin olmadığını ifade etti. ERGiM'in bu tür çalışmalar yürütmeye başladığını hatırlatan Çakır, "Her üyemize, her arkadaşımıza, ulaşabildikleri kadar genç arkadaşlara ulaşsınlar. Gelsinler otursunlar, konuşalım. Şehrin ekonomisini konuşalım. Onlardan fikir alalım, fikir verelim. Bir köprü vaziyeti görmeye çalışıyoruz. Türkiye'de ve Erzurum'da örnek teşkil edecek bir yapıya bürüneceğiz. ERGİM olarak kurumsallaşacağız. Ortaklaşma kültürünü geliştirerek, Erzurum Genç İş Adamları Meclisi olarak fabrika tarzında bir şirket düşünüyoruz. Çok ortaklı, özellikle Erzurum firmalarına yönelik, gençlere yönelik bir işletme açacağız. Bir araya gelince yapamayacağımız hiçbir şey yok. Bunun haricinde üyelerimizi yurtiçinde ve yurtdışındaki sektörel farlara götürmeyi düşünüyoruz. ERGİM olarak, kapımız herkese açık." şeklinde konuştu.

Kaynak: