İsmail Poçan

İsmail Poçan

Erken seçim var

Erken seçim var

MÜSİAD Konya Şubesi, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya Ticaret Odası tarafından düzenlenen “İSO İlk 1000 Konyalı Firmalar Ödül Töreni”  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve K.K.T.C. Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Sunat Atun’un katılımıyla yapıldı.

Her ne kadar ilk 1000’deki firma sayısı 25’ten 24’e düşse de hepimizi gururlandırdılar. MÜSİAD’da düzenlediği programla birlik ve beraberlikle bu firmalara tebrik hem de sayının artması adına diğer firmalara teşvik amaçlı güzel bir program düzenlemiş. MÜSİAD’ı bu hassasiyetinden olayı da tebrik ediyorum.

Törene katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de Konya’da Hükümet kurma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Daha çok koalisyon kurmaya en yakın parti olan ve halen görüşmelerin devam ettiği CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert sözler sarf etti.

Şimdi aşağıda söyleyeceğim, Zeybekçi’nin sözlerini duyan birinin bu ülkenin koalisyona doğru gittiğini nasıl düşünebilir merak ediyorum. İşte Zeybekçi’nin müstakbel ortağı hakkındaki sözleri;

“7 Haziran akşamı el kol sallayanlar var. Kendisi çıkamayıp da genel başkan yardımcısını çıkarıp ahkamlar kesen hafifte dalga geçen tipler vardı. 10,17 Haziran'da ve temmuzda farklı hale geldi. Açıkça şunu söylüyorum; samimi değiller. Hasbi ve samimi değiller. Bu millet samimiyeti gayet iyi biliyor. Sen ne dersen de... Bu millet senin nabzından ve sesinin titremesinden samimiyetini yüzde yüz tahlil eder. Neyi oynadılar? Önceki gün Sayın Kılıçdaroğlu, 'Ahmet Davutoğlu istiyor da Cumhurbaşkanı Erdoğan istemiyor. Bundan dolayı olmuyor' diyor.

-Sen işine bak. Kendi haline bak. Önce bir kere haddini bil. Nerede ne konuşacağını bil. Senin partinle ilgili sana söyleyeyim; sen koalisyon kurmak için yanıp tutuşuyorsun ama seni alt etmek için o partide olanlar buna izin vermeyecek haberin olsun. Bunları net söylüyorum. Bir taraftan koalisyon görüşmeleri sürüyor, diğer yandan 40 kafadan 40 farklı ses çıkıyor

Bakan Zeybekçi, bu sözlerle erken seçimi işaret ediyor bence. Bir Bakan yoksa Koalisyon ihtimalinin en güçlü adayı olan partinin genel başkanı hakkında böyle konuşma yapmaz diye düşünüyorum.   Ak Parti ne kadar hükümeti kurmak için 18 milletvekiline ihtiyacı olduğu için uyuşmazlığın olduğu CHP ile görüşse de erken seçim ihtimalinin daha doğru karar olduğu görüşündeler diye düşünüyorum.

MHP ise baştan beri kapısını kapamıştı zaten.

Gelinen aşamada koalisyon görünmüyor. Açıklamalar da erken seçimi gösteriyor.

Bu nedenle sevgili ülkem, parti teşkilatları, aday adayları Kasım gibi olmazsa da Mart gibi yapılması mecbur kalınacak bir erken seçim için hazır olmalılar… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR