Ermenekli Bakan Elvan'ın derin acısı!

Ermenekli bir maden mühendisi olan Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, hemşehrilerinin acısına ortak oldu.
Ermenekli Bakan Elvan'ın derin acısı!

Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazası, tüm Türkiye'yi üzüntüye boğdu. Bölgede yaşayanlar ise bu üzüntüyü en derinden hissedenler oldu. Onlardan biri de Ulaştırma Denizcilik veHaberleşme Bakanı Lütfi Elvan. Ermenek doğumlu olan, ilkokulu da burada okuyan Elvan, aynı zamanda maden yüksek mühendisi.

Kazayı haber aldığı gün, tarihî Avrasya Tüneli'nde incelemelerde bulunan Bakan Elvan, apar topar memleketine giderek, hem kurtarma çalışmalarını inceledi hem dehemşehrilerinin acısını paylaştı. Bazı hemşehrileri, Elvan'ın boynuna sarılarak gözyaşı döktü

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliğini bitiren Elvan, daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı bursunu birincilikle kazanarak İngiltere'ye eğitim almaya gitti. Burada “maden ve yöneylem” alanında araştırmalar yapan Elvan, ardından ABD'de yüksek lisans yaptı. Döndükten sonra Devlet Planlama Teşkilatı'nda madencilik ve üretim planlaması alanlarında çalışmalar yürüttü. Elvan, DPT Müsteşarlığı'nın ardından milletvekili ve bakan oldu.

Kaynak : Oğuzhan Şahin - Türkiye