Eroğlu: Bunlar akıllarını 1 dolara başkasına satmış teröristlerdir

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Bunlar asker de değildir. Şunu da özellikle belirteyim, bunlar akıllarını 1 dolara başkasına satmış, asker elbisesine bürünmüş teröristlerdir." dedi.
Eroğlu: Bunlar akıllarını 1 dolara başkasına satmış teröristlerdir

AK Parti Çanakkale İl Başkanlığını ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi karşısında büyük bir dik duruş sergileyerek, girişime engel olunduğunu söyledi.

Millet olarak günlerdir, gece gündüz demeden nöbet tutuklarını ifade eden Eroğlu, "Sizler burada, Çanakkale destanının yazıldığı bu şehirde, gündüz işe gidiyorsunuz, gece nöbete geliyorsunuz. Allah'a şükürler olsun, bu kanlı, belki de milletimizin tarihinin en alçak darbe teşebbüsünü milletimiz önledi. Milletimiz, bir kahramanlık destanı yazdı. Milletimizin yazdığı bu destan, dünya tarihine gerçekten muhteşem bir destan olarak geçmiştir." diye konuştu.

Eroğlu, 15 Temmuz'da Türk milletine yazdığı kahramanlık destanı için ne kadar teşekkür edilse az geleceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, bakanlarımızın, milletvekillerimizin ve diğer tüm siyasi partilerin kararlılığı neticesinde darbe girişimi akamete uğradı. Bu ne kadar haince bir darbe girişimidir? Bizim tarihimizde çeşitli darbeler ya da buna benzer hadiseler vuku bulmuştur. Osmanlı'da da olmuştur, cumhuriyet döneminde de. Hiçbir darbede milletine ateş eden askerlere rastlanılmamıştır. Bunlar asker de değildir. Şunu da özellikle belirteyim, bunlar akıllarını 1 dolara başkasına satmış, asker elbisesine bürünmüş teröristlerdir. Bunu böyle biliniz. Diğer bütün askerlerimiz, bizim askerlerimizdir, Mehmetçiklerimizdir, başımızın tacıdır. Zaten askerin içindeki yüzde 1 buçuk, böyle bir teşebbüste bulunmuştur ama diğerleri kahramanca darbe girişimini fark edince duruma karşı koymuşlardır."