Eroğlu'ndan Konya'ya yeni yatırım müjdesi

Eroğlu'ndan Konya'ya yeni yatırım müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya'ya 153 milyon lira tutarında 18 yeni yatırımın müjdesini verdi. 
Konya’da toplu açılış ve temel atma törenine katıldıktan sonra geceyi de kentte geçiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bugün Konya Valisi Muammer Erol’u ziyaret etti. Ziyarette basın toplantısı düzenleyen Bakan Eroğlu, Konya’ya 153 milyon lira bedele sahip 18 yatırım müjdesi verdi. Bakan Eroğlu, “Geçen sene Haziran ayında geldiğimde 25 tane müjde vermiştik. Şimdi de gelirken eli boş gelmek caiz değil diye heybemiz dolu geldik. Allah’a şükür bu sefer de 153 milyon liralık 18 müjdeyle geldik. Böylece yaklaşık 1 yılda tam 43 tane müjde vermişiz. Bu müjdelerin toplam bedeli de 539 milyon lira. İnşallah bu Konya’mıza bereket getirecektir. Böyle bir şey Konya’da görülmedi” dedi. 
Bakan Eroğlu’nun verdiği müjdeler arasında sulama tesisleri, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, fidan dikimi, Beyşehir Gölü Kıyı Tahkimatı iyileştirmesi ile 9 Otomatik Meteorolojik Gözlem İstasyonu yer alıyor.

“BAZILARI FELAKET TELLALLIĞI YAPIYOR”
İstanbul’un içme suyu konusuna da açıklık getiren Bakan Eroğlu, şebeke suyunun Sakarya Nehri'nden geldiği için koktuğu, sudaki organik maddelerin klorla birleştiğinde kanserojene dönüştüğü yönündeki iddiaları da değerlendirdi. İstanbul’a sadece Sakarya’dan su verilmediğini, Melen Çayı'ndan da su verdiklerini kaydeden Bakan Eroğlu, “İstanbul’daki içme suyu arıtma tesisleri dünyanın en değerli arıtma tesisleridir. Sakarya eskisi gibi değil. Eskisine göre çok daha temiz, çünkü atık su arıtma tesisleri inşa edildi. Ayrıca Sakarya Nehri üzerinde çok sayıda baraj var. Oralarda su dengeleniyor. Dolayısıyla su kontrol ediliyor. Yani ben şunu anlamakta zorlanıyorum. Bazı medya kuruluşları İstanbul’da su bitse çok sevinecek adeta, hayret ediyorum” diye konuştu.
Bazı kesimlerin hükümet zorlansın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi zorlansın diye adeta felaket tellallığı yaptığını ifade eden Eroğlu, “Kardeşim İstanbul’da 1994’te Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan önce su yoktu. O zaman nüfus 6 buçuk milyondu, haftada bir defa su verilebiliyordu. Biz o tarihten bu tarihe kadar su veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. İnadına veriyoruz. A planından sonra B planı var dedik. Daha olmadı C planını devreye sokarız. Şunu itiraf edeyim. Akıllı bir su yönetimi bizim tecrübemiz, şevk ve heyecanımız olmasa, İstanbul’a Türkiye’ye olan aşkımız olmasa 76 şehir bugün susuzdu. Ama biz gerekli tedbirleri aldık” ifadelerini kullandı.