Erzincan’a Hipodrom Yapılacak

Erzincanlı iş adamlarından Menderes Karagül Türkiye genelinde 9 adet bulunan hipodromun 10.sunun Erzincan'da açılması için yoğun çaba sarf ederek gerekli girişimlerin tamamladığını belirtti.
Erzincan’a Hipodrom Yapılacak

Karagül; yaklaşık 20 adet yarış atı olduğunu ve bunların çoğunluğunun Kemalpaşa ve İzmit'de olduğunu belirterek ; "Asıl memleketim olan Erzincan'ım için bir yarış atı çiftliği kurdum. 2014 yılında Cumhuriyet Kupasını kazandıran Bakibey adlı atımızı da Erzincan'a getirdik. Yaşadığı sakatlık sonrası şampiyon atımızı Aygır yaptık fakat şuan Mercan Beldemizdeki çiftliğimizde çok kaliteli İrlanda'dan getirttiğimiz 7 adet İngiliz atlarımızı yarışlara hazırlıyoruz. Erzincan'a bir öncülük olsun diye bu yatırımı planladık ve tabi ki memleketimize olan hayalimizi gerçekleştirmiş olduk. Burada at çiftliğini ilk kez biz kurduk ve inşallah daha da büyüteceğiz." dedi.

Erzincan için siyasilerimizle hipodrom için görüşmeler yaptık. Sağ olsunlar siyasilerimiz de oldukça heyecanlı bir şekilde karşıladı ve destek oldular. Hatta sayın Başbakanım bildiğim kadarıyla gerekli yerlere talimat verdiler. Milletvekillerimiz Sebahattin Karakelle ve Av. Serkan Bayram "ın çok büyük destekleri oldu. Erzincan'ımıza İnşallah en kısa zamanda hipodrom gelecek." dedi.

Erzincan'a gelecek olan hipodrom ile cevrede at çiftliklerinin de artacağını belirten Karagül; "Hem ekonomik hem de sosyal yönden katkı sağlayacağına inandığımız projede çevre illerde hiç hipodrom yok bu bölgede Elazığ ve Diyarbakır illerinde var neden Erzincan'da olmasın dedik. 2014 Cumhuriyet kupasını kazanan atımız var Atlardan birinin adını Erzincan bir diğerini de Erzincanlı diye koyduk . Bizim sevdamız Erzincan Erzincan'ımıza ne kazandırabiliriz bunun için çalışıyoruz." dedi.

Karagül konuşmasının devamında; "İşin ekonomik boyutuna baktığımızda Erzincan'ımıza çok faydası olacağına inanıyorum. En az 100 kişiye istihdam sağlanacak. İş sahibi olacak. Yıl içerisinde yapılan yarışlarda en az 2000 yarış atı ilimize gelecek. Her at için 1 bakıcı düşünüldüğünde 2000 kişi demek. hemşerilerimiz iş imkanı yakalarken esnafımız da ticaretini yapacak ve inşallah siyasilerimizin desteğiyle bunu başaracağız." diye konuştu.

Erzincan’a Hipodrom Yapılacak

Kaynak: