Erzincan’da toplu bayramlaşma töreni düzenlendi

Erzincan'da toplu bayramlaşma töreni Kurban Bayramının ikinci gününde Erzincan Belediyesi Kültür Evi bahçesinde düzenlendi.
Erzincan’da toplu bayramlaşma töreni düzenlendi

Erzincan'da toplu bayramlaşma töreni Kurban Bayramının ikinci gününde Erzincan Belediyesi Kültür Evi bahçesinde düzenlendi.

Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenen bayramlaşma programına Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı, Tümgeneral Kemal Başak, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, il protokolü, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Vatandaşlarla tek tek bayramlaşan Vali Arslantaş ve beraberindeki protokol mensupları vatandaşların bayramlarını tebrik etti.

Programda konuşan Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincanlıların ve tüm İslam aleminin bayramlarını tebrik ederek birlik beraberlik mesajları verdiler.

Programda son olarak konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Kurban Bayramı'na buruklukların yanı sıra meseleleri çözme iradesinin varlığını da görmüş olmanın sevinci ile girdiklerini belirterek şöyle devam etti: "Biliyorsunuz daha iki ay önce 15 Temmuz gecesi tarihimizde görülmemiş bir ihanetle karşı karşıya kaldık. Asker elbisesi giymiş teröristler, milletimizin tanklarını, uçaklarını, helikopterlerini ve silahlarını yine milletimize çevirdiler. Ülkemiz o gece hem bir darbe girişimine hem büyük bir terör eylemine hem de gizli bir işgal teşebbüsüne maruz kaldı. Milletimiz Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türkiye'yi ele geçirme girişimini tanklara, uçaklara ve helikopterlere karşı vücudunu siper ederek dünyada eşine ender rastlanır bir kahramanlıkla engelledi. Ülkemiz için 15 Temmuz gecesi ne kadar karanlık başladıysa 16 Temmuz sabahı o derece aydınlık doğdu." Dedi

Toplu bayramlaşma töreninin ardından, Valimiz Ali Arslantaş, Eşi Hatice Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Başak, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve beraberindeki protokol mensupları Şehit ailelerini ziyaret ederek bayram tebriklerinde bulundular.

Daha sonra Vali Ali Arslantaş ve beraberindekiler Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek, burada görevli rütbeli personelin, er ve erbaşların bayramlarını kutladılar. Ardından Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Çarşı Polis Karakolu ziyaret edilerek emniyet teşkilatının bayramını tebrik eden Vali Ali Arslantaş ve beraberindeki protokol mensuplarının son durağı ise Erzincan Açık Ceza İnfaz Kurumunu ziyarette bulundular. Buradaki kader mahkumları ile bir bir tokalaşarak bayramlarını tebrik eden Vali Ali Arslantaş ve beraberindeki protokol mensupları mahkumlar ile sohbet etti.

Vali Ali Arslantaş'ın eşi Hatice Arslantaş ve beraberindeki protokol eşleri ise, 100. Yıl Atatürk Huzurevini, Engelsiz Yaşam Merkezini ve hastaneleri ziyaret ederek, vatandaşların ve çocukların bayramlarını tebrik ederek, istek ve sorunlarını dinlediler.

Erzincan’da toplu bayramlaşma töreni düzenlendi

Kaynak: