"Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" Projesi

"Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" Projesi

"Erzurum Avrupa'ya Uçuyor" projesi kapsamında Macaristan’a gelen 40 kişilik öğretmen kafilesi Budapeşte’de çeşitli okullarda incelemelerde bulundu.

Erzurum Valiliği tarafından kentteki eğitim kalitesinin yükseltilmesi amacıyla oluşturulan proje kapsamında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye ziyarette bulunan öğretmenler 10’ar kişilik gruplar halinde 4 ayrı okulda incelemelerde bulundu. Öğretmenler; Macar okul yöneticileri, meslektaşları ve öğrencilerle görüşüp, okuldaki teknik imkanlar, dershaneler, okul kitapları ve müfredat hakkında bilgi aldılar.

Kafilede bulunan Erzurum Şenkaya Kaymakamı Ahmet Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim konusunda bilgi almak için ülkeyi ziyaret ettiklerini belirterek, “Hem milli eğitimde, hem de diğer sosyal alanlarda Macaristan’ın gelmiş olduğu noktalara bakarak kültürel birlikteliğimizi şu anda da devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Özkan, "Macar kültürünü, eğitim sistemini, Macaristan’daki yaşantıyı gördüklerini, bu sayede ülkemizdeki imkanların ne kadar değerli olduğunun farkına vardıklarını" belirtti.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Çiğdem Hopur ise, projenin Türk milli eğitimine çok büyük katkıları olacağını kaydederek, “Macar eğitim sistemiyle birlikte Avrupa’da genel olarak eğitim sistemi, sınıfların durumu, fiziki yapısı, öğretmen yetiştirilmesi gibi konularda öğretmenlerimizin bilgi sahibi olması ve edindikleri bu bilgiler doğrultusunda, iyi örneklerin önce Erzurum’a daha sonra da Türk Milli Eğitimine katkıda bulunmasını sağlamayı amaçlamaktayız” dedi.

Hopur, aynı zamanda Avrupa kültürünü ve Avrupa tarihini de öğretmenlerimizin yerinde görmesinin esas amaçlarından biri olduğunu söyledi.

Proje kapsamındaki ziyaretler 8 Şubat tarihine kadar 160 öğretmenin katılımıyla devam edecek.