- Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'da kar bekleniyor

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki dört ilde kar bekleniyor.Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede hava parçalı...
- Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'da kar bekleniyor

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki dört ilde kar bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek; yağışlar Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde kar şeklinde olacak.

Erzincan ve Tunceli çevrelerinde karla karışık yağmur, Iğdır çevrelerinde ise yağmur etkili olacak; sıcaklık mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyredecek.

Kuzey ve kuzeydoğudan hafif şekilde eseceği tahmin edilen rüzgar, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 6, Tunceli, Ağrı ve Erzincan'da 2, Erzurum'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 2 ve Ardahan'da 1 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek hava sıcaklığı ise Iğdır ve Tunceli'de 11, Erzincan'da 10, Erzurum ve Ardahan'da 6, Kars ve Ağrı'da 5 derece olacak.

Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları da Sarıkamış'ta 71, Konaklı'da 94, Palandöken'de 146 ve Ergan'da 180 santimetre kaydedildi.

Bölgede kar erimeleriyle oluşabilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli davranması istendi.

Kaynak: