Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Erzurum’da buz dansı!

Erzurum’da buz dansı!

Ligde ikinci yarı bu hafta başladı, Konyaspor ikinci yarının ilk haftasında soğuğu ile ünlü Erzurum’da Erzurumspor’a konuk oldu. Bu müsabakada futbol yorumlamak kolay olmadı, -12 derece sıcaklıkta oynanan müsabakada soğuk zemini buz yapınca futboldan çok buz muhabbeti yapıldı.

Biz Katharina Wit gibi bir buz kraliçesi gördük cam gibi buz üzerinde dans ederdi, bu müsabakada Konyasporlu oyuncular, Katharina Wit gibi buz üzerinde dans etti. Buz pistinde zemin cam gibi düz oluyor, futbol müsabakalarında ise toprak zemin nemle birleşip donunca betona dönüşüyor…

Bizim Erzurumspor-Konyaspor müsabakası işte böyle buz muhabbeti şeklinde oynandı. Futbol iyi miydi, kötü müydü? Konuşmak çok mümkün değil ancak Aykut Kocaman ve talebeleri kazanıp ikinci yarıya 3 puanla başladı.

Konyaspor’da Skubic cezalıydı, yerine Opanasenko sağ bek pozisyonunda görev yaptı. Yeni transfer Zuta izleyenlerden tam not aldı ve hatasız oynadı. Bir de Volkan var, kenarda Aykut Kocaman teknik adam ise Volkan çok farklı işler yapıyor. Aykut Kocaman’sız günlerde Anadolu Selçukspor’a geri yollayalım dediğimiz Volkan, Erzurum’da maçın kahramanlarından biri oldu.

Biraz da maçtan söz etmeye çalışayım, buzla kaplı zeminde Konyaspor’lu oyuncular ayakta kalmakta çok zorlandılar. İlk yarının sonlarına doğru Jahovic ile 2 kez Erzurum kalesinde tehlikeli olan Konyaspor 45+3 te Ömer Ali’nin golüyle soyunma odasına önde gitti.

İkinci yarıya Konyaspor daha derli toplu başladı ve 57'de Volkan ile golü buldu. Ardından gelen Erzurum golü ise tamamen saha ve hava şartlarından kaynaklandı. Serkan için Erzurumspor’un attığı gol sezonun en talihsiz anlarından biri oldu. Erzurum golden sonra taraftarında desteğiyle oyunun kontrolünü eline aldı ama Konyaspor defansı ve direkler Erzurumspor’a şans tanımadılar.

Konyaspor haftayı 3 puanla kapatıp zirve takibini sürdürdü. Ligin ilk yarısında Rıza Çalımbay’ı eleştirdiğimiz için bizi bozguncu ilan edenler bile artık Konyaspor’un gücüne inanıyorlar. Bu takım güçlü ve zirve takibini sürdürecektir.

Bu hafta müsabakada dikkat çeken başka ayrıntı ise Erdon’un esame listesinde olmasıydı, yabancı kontenjanı nedeniyle U21 takıma gideceği düşünülen oyuncunun maç kadrosunda olması önümüzdeki günlerde Konyaspor’un elindeki yabancı oyuncular için farklı gelişmeler olacağı şeklinde algılandı.

Konyaspor 3 puan kazanıp puanını 28 yaptı ve lig ikincisiyle arasındaki puan farkını korudu. Konyaspor’un hedefleri açısından önünde tek tek bakarak gideceği 16 maç var. Aykut Kocaman, oyuncular ve şehir çok büyük beklenti içinde mayıs ayında Konyaspor nerede olacak gerçekten çok merak ediyorum…

Konyaspor bu hafta sahasında Antalyaspor’u konuk edecek, Ömer Ali kart cezalısı ve bu hafta forma giyemeyecek. Konyaspor camiasını ve takımı kazanılan 3 puandan dolayı tebrik ediyoruz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR