"Esas itibarıyla Yenikapı ruhuna yapılan bir saldırıdır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:-"Sayın Kılıçdaroğlu ve heyetine yapılan saldırı, esas itibarıyla Yenikapı ruhuna yapılan bir saldırıdır"
"Esas itibarıyla Yenikapı ruhuna yapılan bir saldırıdır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin, "Saldırı, esas itibarıyla Yenikapı ruhuna yapılan bir saldırıdır." dedi.

Yılmaz, AA muhabirine, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Darbe girişimini püskürten, kurumlarını hain odaklardan arındıran Türkiye'nin, geleceğe çok daha güçlü bir şekilde yürüdüğünü ifade eden Yılmaz, bu gelişmeleri zehirlemeye çalışan terör örgütleri ve arkalarındaki odakların saldırılarını artırdığını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun konvoyunu hedef alan saldırının, Türkiye'de yeni provokasyon arayışlarını gösterdiğine işaret eden Yılmaz, "Bu hain saldırı hepimizi hedef almıştır. Siyaset kurumu olarak bu saldırıyı lanetliyoruz ve terörün asla başaramayacağını bir kez daha ifade ediyoruz. Bu saldırılar terör karşısında birliğimizi ve kararlılığımızı, mücadele azmimizi daha da artırmaktadır." diye konuştu.

- "Milli iradeyi zayıflatma çabası"

"Sayın Kılıçdaroğlu ve heyetine yapılan saldırı, esas itibarıyla Yenikapı ruhuna yapılan bir saldırıdır." diyen Yılmaz, siyaset kurumunun darbe girişimine ve teröre karşı ortak duruşunu hedef alan bu saldırının, iktidarıyla muhalefetiyle topyekun milleti ve milli iradeyi zayıflatma çabasına işaret ettiğini vurguladı.

Menfur saldırıya siyasetin verdiği tepkinin, terör odaklarının provokasyonunu boşa düşürdüğüne dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle terör eylemlerinde şehit düşen tüm vatandaşlarımıza rahmet, gazilerimize sağlık ve uzun ömür diliyorum. Şehitlerimizin aziz hatırası ile vatanımıza ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onların uğrunda can verdikleri değerleri yüceltecek, şer odakların ise hak ettikleri cezaya çarptırılması için gece gündüz mücadele edeceğiz."

Kaynak: