"Esed gitsin IŞİD'e karşı destek verelim"

Nureddin ez-Zengi Hareketi'nden, Esed rejiminin düşürülmesi şartıyla ABD öncülüğünde Irak Şam İslam Devleti örgütüne (IŞİD) karşı oluşturulan uluslararası koalisyona destek verileceği belirtildi.
"Esed gitsin IŞİD'e karşı destek verelim"

İstanbul'da basın toplantısı düzenleyen hareketin komutanlarından Tevfik Şihabeddin, ABD Devlet Başkanı Barack Obama'nın açıkladığı IŞİD stratejisinin Esed rejiminin düşürülmesini de kapsaması şartıyla uluslararası koalisyona askeri operasyonlarında destek verebileceklerini söyledi.

Nureddin ez-Zengi Hareketi'nin Özgür Suriye Ordusu ve devrimci hareket içinde önemli bir yere sahip olduğunu savunan Şihabeddin, uluslararası müdahalenin IŞİD ve rejime aynı anda yönelmemesi durumunda hareketin iki cephede de savaşacağını bildirdi.

"Terörün kaynağı Esed"

Şihabeddin, "Hareket, dünya ülkelerine, Suriye halkı Esed rejiminden kurtarılmazsa ülkenin terör ve radikalliğin yuvası haline geleceğini anlatmaya çalıştı. Bugün terörle mücadele adı altında bir araya gelen uluslararası camiaya Suriye'yi terör ülkesi haline getirenin Beşşar Esed olduğunu hatırlatıyoruz" dedi.

Hareketin, radikalliğin her çeşidiyle mücadele ettiğine anlatan Şihabeddin, hem IŞİD hem de Esed güçlerine karşı savaştıklarını ve bu alanda Suriye'nin dostu ülkelere defalarca yardım çağrısında bulunduklarını kaydetti.