Esed'den 'af' açıklaması

Esed'den 'af' açıklaması

Suriye'de DAEŞ bahanesi ile Esed ile işbirliği yaparak masum halkı katleden Rusya'dan Halep ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Rusya, Halep'e insani operasyon yapacağını açıklayarak, sivillerin şehirden ayrılmasını istedi. Esed ise 3 ay içerisinde silahını bırakarak teslim olan muhalifleri affedeceğini söyledi.

Beş yılı aşkın süredir kendi halkının katleden Esed'in en büyük destekçisi olan ve DAEŞ bahanesi ile Suriye'de sivil halkı katleden Rusya yönetiminden bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Rus ve Suriye ordularının, Halep'te "insanları kurtarabilmek için geniş çaplı bir insani operasyon" başlatacağını duyurdu.

Düzenlenecek sözde kurtarma operasyonda Shoigu, sivillerin şehirden ayrılması için Rus ve Suriye orduları tarafından üç koridorun oluşturulacağını belirtti.

Shoigu aynı zamanda dördüncü bir koridorun da şehrin kuzeyinde ve Castello yoluna yakın muhaliflerin teslim olması için açılacağını söyledi.

Esed: Muhalifleri affedeceğim

Suriye'de 5 yıldır halkını bombalayan rejimin başkanı Beşşar Esed, silahını bırakarak teslim olan muhalifleri affedeceğini söyledi. AP'de yer alan habere göre, Esed, "3 ay içerisinde silahını bırakıp teslim olan muhalifleri affedeceğiz" ifadelerini kullandı.

Rejime karşı silahlı muhaliflerin silahı bırakması şartı ile af fırsatının bulunduğunu söyleyen Esed, üç yıldan beri bu uygulamanın fiilen mevcut olduğunu söyledi.

Muhtelif nedenlerden dolayı silah taşıyan tüm Suriyelilere silahlarını bırakma ve normal yaşamlarına dönem fırsatının verildiğini belirten Esed, isteyenlerin, silahlarını bırakmaları ardından her ülkede olduğu gibi seçim sandıklarına, siyasi faaliyet ve kurumlara ya da yasal ve legal her türlü siyasi faaliyete katılabileceklerini öne sürdü.