Esenlerli çocuklar ‘Çocuk Sokağında’ oruçlarını açtılar

Esenler Belediyesi, bin 500 çocuğu "Çocuk Sokağında" hazırladığı iftar sofrasında ağırladı.
Esenlerli çocuklar ‘Çocuk Sokağında’ oruçlarını açtılar

Esenler Belediyesi, bin 500 çocuğu "Çocuk Sokağında" hazırladığı iftar sofrasında ağırladı. Çeşitli etkinliklerle doyasıya eğlenen çocuklar, arkadaşlarıyla birlikte oruçlarını açmanın heyecanını yaşadı.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte çalışmalarını tamamlayan Esenler Belediyesi, ilk oruç gününü her yıl olduğu gibi bu yılda çocuklara ayırdı. Hayatlarında ilk defa oruç tutmanın heyecanını yaşayan bin 500 çocuk anne ve babalarıyla birlikte Esenler Çocuk Sokağında oruçlarını açtı. İftar programına katılarak çocukların heyecanına ortak olan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, masaları tek tek gezerek, çocukları ve ailelerini selamladı. İftar öncesinde Nasreddin Hoca, Keloğlan, Karaöz-Hacivat gibi çeşitli gösterilerin düzenlendiği programda çocuklar doyasıya eğlendi.

"Çocuklarımız açtıkları oruçlarla bu şehirde ki hikayelerinin başlangıcını yazıyorlar"

Çocuk Sokağı'ndaki iftara katılarak açıklamalarda bulunan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Geleneksel olarak düzenlediğimiz çocuk iftarımızın bu sene 6'ncısını yapıyoruz. Bir şehirde yaşayan insanların önce o şehirle ilgili hikayesinin olması gerekir. Ben inanıyorum ki çocuklarımızın hikayesi bu sokaklardan başlıyor. Bu sokağın en anlamlı olmasının sebebi çocuklarımızsa, ilk iftarı onlarla başlamakta anlamlıdır. Çocuklarımız ilk iftarını kendi arkadaşlarıyla beraber yaparak, aslında bu şehrin ve bu şehirde yaşadıkları hikayenin başlangıcını yazıyorlar" dedi.

"Çocuklarımıza tuttukları oruçlar için oyuncaklar hediye ediyoruz"

En güzel iyiliğin çocuklara yapılan olduğunu belirten Başkan Göksu, "Bizim geleneğimizde çocuklarımız tekne orucu tutarlar ve tuttukları oruçları anne ve babalarına satarlar. Bizim belki onların oruçlarını satın alma şansımız yok. Ama bizde çocuklarımıza tuttukları oruçlardan dolayı oyuncaklar hediye ediyoruz. Böylece Ramazan'ı birlikteliğine, dayanışmasına ve bu şehirle tanışmasına vesile kılmış oluyoruz. Çünkü, Ramazan iyiliklere vesiledir, iyiliklerin en güzeli ise masum çocuklara yapılanlardır" diye konuştu.

Çocuk Sokağında oruç açmak Esenlerli çocukları memnun etti

Esenlerli çocuklar dünyada ilk olma özelliği taşıyan Çocuk Sokağında oruçlarını açmanın heyecanını yaşadı. Zaman zaman zorlandıkların söyleyen çocuklar, arkadaşlarıyla oruç açtıkları için mutlu olduklarını söyledi. Çocuk Sokağında orucunu açmanın heyecanını yaşayan Enes Demir, "Heyecanlıyız, önceden de tuttuğumuz için biraz alışkanlık var. Güzel bir gün geçirdim. Susadım, açlıkta vardı ama elimden geleni yaptım" şeklinde konuştu.

Arkadaşlarıyla birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Umut Çözer ise, "Bugün ilk orucumuz ve biraz zorlandık. Ama burada kardeşlerimizle birlikte orucumuzu açtığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Esenlerli çocuklar ‘Çocuk Sokağında’ oruçlarını açtılar

Esenlerli çocuklar ‘Çocuk Sokağında’ oruçlarını açtılar

Esenlerli çocuklar ‘Çocuk Sokağında’ oruçlarını açtılar