Eşi teşvik etti, altın madalya geldi

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda judo branşında erkeklerde altın madalya kazanan milli sporcu Abdullah Sevinç, hazırlık sürecinde kendisine destek olarak, her türlü fedakarlığı yapan ailesine büyük sevinç yaşattı
Eşi teşvik etti, altın madalya geldi

Samsun'da düzenlenen olimpiyatlarda Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandıran 24 yaşındaki Abdullah Sevinç, yaptığı açıklamada, ortaokul döneminde ebru sanatıyla ilgilenirken beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesiyle judoyla tanıştığını söyledi. Başta biraz zorlandığını ve hatta sporu bırakma seviyesine geldiğini anlatan Abdullah Sevinç, "Hocam, 'Yeteneklisin. Bırakmazsan geliştirirsen, zamanla yapabilirsin. Kolay kolay şampiyon olunmaz.' dedi. Ben de hocamın o sözüyle ilerledim ve maçlara çıkarak başardım." ifadelerini kullandı. Sevinç, 12 yıldır karşılaştığı hiçbir zorluğun kendisini yıldırmadığını, Türkiye'de ve yurt dışında katıldığı birçok müsabakada başarı elde ettiğini aktardı.

"MADALYA ALMADAN GELİRSEN SENİ EVE ALMAM"
Venezuela'da 2012 yılında dünya şampiyonu olduğunu hatırlatan Sevinç, şöyle devam etti: "İşitme Engelliler Olimpiyatları'na 4 yıl yoğun tempoyla hazırlandım. Uzun ve yorucu bir hazırlık döneminden geçtik. Günde ortalama 5-6 saat antrenman yaptık. Tabi evi biraz ihmal ettim. Altı aydır kamplardaydım. Eve 2-3 günlüğüne gelebiliyordum. Eşim ve 1,5 yaşındaki kızım Hanzade, milli takım kampına giderken başta kabullenemediler. Eşim başta biraz zorlandı ancak yavaş yavaş alıştı ve en sonunda 'Madalya almadan gelirsen seni eve almam.' dedi. Kamptayken de her zaman beni arayarak destek verdi. Olimpiyatlarda altın madalya alınca eşim aradı, televizyondan izlediğini, gururlandığını söyledi."