Eşini silahla öldüren kocaya müebbet hapis

Kadıköy'de otomobilinin içinde eşi Selva Sağlam Yılmaz'ı silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Emrah Yılmaz "eşi tasarlayarak kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı
Eşini silahla öldüren kocaya müebbet hapis

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de, otomobilinin içinde eşi Selva Sağlam Yılmaz'ı silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Emrah Yılmaz, "eşi tasarlayarak kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Emrah Yılmaz ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada son sözleri sorulan sanık Yılmaz, "Olay ani gelişti. Ben tasarlayarak öldürmedim. Öldürmek isteseydim 15 gün önce yaşanan bıçaklama olayında öldürürdüm. Kendi ellerimle hastaneye götürdüm. Ben eşimi seviyordum. Beni aldattığı için kendiliğinden gelişen bir olaydı. Yine de olay nedeniyle pişmanım ve üzgünüm." dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Emrah Yılmaz'ı "eşi tasarlayarak kasten öldürme" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Yılmaz'ın yargılama sırasındaki tutum ve davranışlarını takdiri indirim nedeni sayan mahkeme heyeti, cezayı müebbet hapse düşürdü.

Mahkeme heyeti, sanık Yılmaz'ı ayrıca "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun hükümlerine aykırı ateşli silah ve mermi taşıma" suçundan da 1 yıl 3 ay hapis ve 1500 lira adli para cezasına çarptırdı.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 61 yaşındaki eşi Selva Sağlam Yılmaz'ın 28 Ekim 2017'de Kadıköy Merdivenköy Mahallesi Günaydın Sokak'ta aracıyla seyir halindeyken, 38 yaşındaki eşi Emrah Yılmaz tarafından silahla vurularak öldürdüğü anlatılmıştı.

İddianamede, Emrah Yılmaz'ın "eşi tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun hükümlerine aykırı ateşli silah ve mermi taşıma" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.



Kaynak: