Eşinin vasiyetini gerçekleştirmek için...

Şehrin gürültüsünden uzak Konya’nın Kulu ilçesine bağlı Soğukkuyu köyünde yaşayan 70 yaşındaki Fatma Dağ, eşinin vasiyeti üzerine köyünü terk etmedi.
Eşinin vasiyetini gerçekleştirmek için...

Konya’nın Kulu ilçesine bağlı Soğukkuyu köyünde şehirden uzak tek başına yaşamını sürdüren Fatma Dağ, “19 senedir buradayım 10 torunum 4 kızım 1 oğlum var hepsi de ziyaretime geliyor. Buradan gitmek istemiyorum çünkü eşimin ömrü burada bitti” ifadelerini kullandı.
Eşinin vefatıyla Soğukkuyu köyünde bulunan evinde tek başına yaşamaya başlayan Dağ, “Eşim ben ölürsem sen burada kalırsın gidemezsin dedi. Ben burada toprakla uğraşıyorum rahatım burada çalışmak istiyorum. Seviyorum toprağı şehre gittiğim zaman sıkılıyorum” şeklinde konuştu.

70-yasindaki-fatma-nine,-esinin-vasiyetini-gerceklestirmek-icin-koyunu-terk-etmedi-2.jpg

“Bahçemde bir ot kuruduğunda yerine yenisini dikiyorum tekrar yeşillensin diye”
Zamanının çoğunu kendi diktiği kayısı ağaçları ve bahçesindeki sebzelerin bakımıyla geçiren Dağ, köylülerin kendisini örnek aldığını söyleyerek şunları söyledi:
“Çok çalıştığım için bütün köye örnek oldum. Herkes bana söylüyor ‘yorulmuyor musun?’ diye ama ben kendimi işe verince her şeyi unutuyorum. Ben çok uğraştım ama daha da uğraşmak istiyorum. Bir çöp çıkarsam bir hazine bulmuş gibi oluyorum. Bahçemde bir ot kuruduğunda yerine yenisini dikiyorum tekrar yeşillensin diye.”
Çocuklarının yanına yerleşmeyi hiç düşünmediğini söyleyen Dağ, hepsinin de yanlarında kalması için ısrar ettiklerini ancak şehir hayatına alışamadığı için köyünden hiçbir zaman gitmek istemediğini kaydetti.