Eski Bakan Güçlü’den Başkan Akkaya’ya ziyaret

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Prof Dr. Sami Güçlü, Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı makamında ziyaret etti.
Eski Bakan Güçlü’den Başkan Akkaya’ya ziyaret

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Prof Dr. Sami Güçlü, Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı makamında ziyaret etti. 
Akşehir’e bir taziye ziyareti için geldiğini vurgulayan Güçlü, bu sayede Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı da ziyaret imkanı bulduğunu belirterek, “Belediye Başkanımız Salih Beyle biz Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü yaptığı 2002 yılından beri tanışıyor ve çalışıyoruz. Kendisi çok üst seviyede yönetici bir arkadaşımızdı. Daha sonra kendileri Kütahya’da İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yaptı, sonra da Akşehir’e Belediye Başkanı olarak döndü. Biz aktif olarak siyasi hayatı bıraksak bile, geçmişte aramızda bir hukuk doğan, çalışma prensibini doğru bulduğumuz, benimsediğimiz arkadaşlarımızla ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Dolayısıyla Salih Bey’in de bu şehirde yapacağı hizmetler ve projeleri bizi hep ilgilendirir. Akşehir zaten çok sevdiğimiz, beğendiğimiz, ilgimiz olan bir yerdir. Bu vesileyle, belediye başkanımız Salih Bey’e başarılar diliyorum. Kendisinin çok önemli hizmetler yapacağına inanıyorum. Belediyecilik kolay bir iş değildir, elbette zorlukları vardır. Ama bu şehrin kendine has bir kültürü var. Bizim görev yaptığımız dönemde siyasi yapı çok ahenkliydi. İlçe teşkilatı, belediye başkanı, milletvekili arasında çok samimi bir bağ vardı. Bu, başka milletvekillerini de çok olumlu etkiliyordu. Yusuf Kahraman Bey’i de o zamandan tanıyorum. Kendisi ilçe başkanımızdı ve çok uzun zamanlar bu görevi yaptı. Biz Akşehir deyince bir ilçe başkanı var o bir şey demişse belediye başkanı ona uyar milletvekili devam ettirir, milletvekili ya da belediye başkanı bir şey söyleyince ilçe başkanı da onun peşinden gider gibi bir kanaatimiz vardı ve burada güzel hizmetler yaptılar. Yusuf Bey’le de çok kuvvetli bir hukukumuz doğdu. Kendisi şimdi sivil hayatta ama bizim gelecekte de birlikte çalışacağımız arkadaşlarımızdan… İnşallah, Allah ona da şimdiki özel hayatında başarı, gelecekte siyasi hayatında da yine önemli görevler almasını nasip eder. Her iki arkadaşımı da burada birlikte görmekten de çok memnunum. Akşehirli hemşehrilerime de bu vesileyle selam ve saygılarımı sunuyor, yaklaşan Kurban Bayramlarını da şimdiden tebrik ediyorum” dedi.
Başkan Akkaya da yapılan bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Sayın Bakanımızla yıllar önce Köy Hizmetleri’nde görev yaptığımız dönemlerde beraber çalıştık. Bizim kendimize örnek aldığımız, Konyalı bir Bakanımız olması ötesinde; şahsiyetiyle, kişiliğiyle, gayretiyle, çalışma temposu, ahengi, titizliğiyle örnek aldığımız bir ağabeyimizdir. Kütahya’da görev yaptığımız dönemde de sağ olsunlar bizi ziyaret ederek güç verdiler. İnşallah kendilerini konferans vermek üzere, Akşehir’e davet edeceğiz ve tekrar buluşacağız. Hakikatten kendilerinin sadece Tarım Bakanlığı döneminde değil, kültürel faaliyetlerde de hem Konya’mıza hem de Kütahya’mıza büyük katkıları olmuştur. Ben ziyaretleri için Bakanımıza tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ziyaretin sonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü’ye Nasreddin Hoca’nın tersine çalışan saatini armağan etti.