Eski Bakan Vuralhan cinayeti ile ilgili detaylar ortaya çıktı

Sirkeci’de eski Bakan Ercan Vuralhan’ı öldüren şahsın bakana 4 yılda yaklaşık 3 milyon lira verdiği, olay günü de Vuralhan’ın 2 bin 500 lira istediği iddia edildi.
Eski Bakan Vuralhan cinayeti ile ilgili detaylar ortaya çıktı

Eski Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan’ı boğazından bıçaklayarak öldüren zanlı, polisteki ifadesinde 4 yıl boyunca bakana toplamda yaklaşık 3 milyon lira verdiğini, bakanın olay esnasında tekrar para istediğini iddia etti.

 Fatih Sirkeci’de bir kafeteryada öğle saatlerinde meydana gelen olayda, eski Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayın ardından polise teslim olan zanlı Yüksek K., ekipler tarafından gözaltına alınarak Cinayet Büro Amirliğine götürülmüştü. Sorgusunda suçunu kabul eden zanlı, ifadesinde Vuralhan’a 2014 yılından itibaren iş yapma vaadiyle 650 bin dolar ve 350 bin lira verdiğini söyledi. Borçları konuşmak üzere kafeteryaya gelen zanlının bakanın kendisinden 2 bin 500 lira daha istemesi üzerine kendini kaybederek bıçakladığını söylediği öğrenildi. Öte yandan Yüksel K.’nın emniyette daha önceden bir suç kaydı olmadığı öğrenildi.

1-086.jpeg

Öte yandan zanlının Asayiş Şube Cinayet Bürodaki ifadesinde "Bıçağı çıkartıp salladım. Bunu sonuna kadar hak etti” dediği öne sürüldü.

CENAZEYİ ALMAYA KİMSE GELMEDİ

Milli Savunma eski Bakanı Ercan Vuralhan, Fatih Sirkeci’de bir kafeteryada dün öğle saatlerinde Yüksel K. isimli bir şahıs tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Vuralhan'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu'na getirilmişti.

Yapılan incelemelerin ardından eski Bakan Vuralhan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan çıkarılarak Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi'ne getirildi. Vuralhan'ın cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu'na hiç bir yakının gelmemesi dikkat çekti. Cenaze töreninin ise yarın öğle namazını müteakip Levent Camii'nde düzenleneceği öğrenildi. 

3-106.jpeg