Eski DEP Miletvekili Nizamettin Toğuç Batman'da

Eski DEP Miletvekili Nizamettin Toğuç Batman'da
Eski DEP Miletvekili Nizamettin Toğuç Batman'da
Toğuç; 
- "Eğer bir kaç yıldır insanımız ölmüyorsa, Türkistan ve Kürdistan'a tabutlar gelmiyorsa güzel bir şeydir. Bunun ardında bunun müzakereye dönmesi lazımdı. Ancak AK Parti Hükümetinin samimiyetine güvenmiyorum. Türk Hükümeti sadece kendi menfaatini düşünüyor"

BATMAN (AA) - "Sürgündeki Kürt Parlamentosu" ile "Kürdistan Ulusal Kongresi"nin oluşumunda yer alan 31 kişinin "Silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan yargılandıkları davada, haklarında verilen "tutuklanmama güvencesi"nin ardından Türkiye'ye dönen eski Demokrasi Partisi (DEP) milletvekili Nizamettin Toğuç, Batman'a geldi.

 Batman Havaalanında yakınları tarafından çiçekle karşılanan Toğuç, yere eğilerek toprağı öptü.

Toğuç gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 yıl aradan sonra sevenlerin ve akrabalarının yanında olduğu için mutlu olduğunu söyledi. 

Çözüm Süreci'ne değinen Toğuç, "Eğer bir kaç yıldır insanımız ölmüyorsa, tabutlar gelmiyorsa güzel bir şeydir. Bunun ardından, bunun müzakereye dönmesi lazımdı" dedi.

Batman'da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandığını ardından 21 yıldır gurbet hayatı yaşadığını ifade eden Toğuç, şöyle devam etti:

"Annem de dahil olmak üzere akrabalarımın taziyesine gelemedim. Bu benim için büyük üzüntü verdi.  Ancak bugün geldiğimde kalanları görmek beni çok mutlu ediyor. Daha önce kaldığımız yerden devam etmeye geldik. Yani demokratik siyasi mücadelemize devam edeceğiz."

Havaalanında babasını karşılayan kızı Neslihan Şanlı ise, "Babam yurt dışına gittiğinde kaç yaşında olduğumu hatırlamıyorum. Bu günleri gördüğümüz için  büyük mutluluk duydum" diye konuştu.

Toğuç, daha sonra HDP seçim bürosuna geçti.