Eski eşini bıçaklayan sanığa verilen ceza belli oldu

KAYSERİ'de, boşandığı Nihan Atay'ı (35) işlettiği kuaförde uzaklaştırma kararına rağmen 7 yerinden bıçaklayarak ağır yaralayan Ramazan Uygur'a (40), "iyi hal" indirimi uygulanarak verilen 13 yıl 4 ay hapis cezası, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.
Eski eşini bıçaklayan sanığa verilen ceza belli oldu

Olay, geçen yıl 15 Temmuz'da Talas ilçesi Mevlana Mahallesi Papatya Caddesi'nde meydana geldi. Ramazan Uygur, 10 ay önce boşandığı 2 çocuğunun annesi Nihan Atay'ın işlettiği kuaföre gitti. Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Uygur, Atay ile çocuklarını görme meselesi yüzünden tartışmaya başladı. Kısa sürede büyüyen tartışma, kavgaya dönüştü. Uygur, belinden çıkardığı bıçakla Atay'ı 7 yerinden yaraladı. Ağır yaralanan Nihan Atay, ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Polise teslim olan Ramazan Uygur ise tutuklandı.

Ramazan Uygur hakkında, "eşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Ramazan Uygur, geçen 15 Şubat'ta görülen karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın müdahil olduğu davada geçen yıl ağustos ayında hastaneden taburcu edilen Nihan Atay'ın avukatları da hazır bulundu. Nihan Atay'ı bıçakladıktan sonra başında bekleyip, sigara içtiği iddialarını kabul etmeyen Uygur, "Bıçağı kaç kere vurduğumu hatırlamıyorum. Başında bekleyip sigara falan içmedim. 45 bin liraya dükkanına malzeme aldım. Nihan bana makas ile saldırdı. Yalan söylüyorlar" dedi.

SAVCI CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Duruşma savcısı mütalaasını tekrar ettiğini belirterek, sanık Uygur'un, "boşandığı eşini kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanık Ramazan Uygur'u, "boşandığı eşini kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle 16 yıl, "iyi hal" indirimi de uygulayarak neticeden 13 yıl 4 aya düşürdü ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, sanığa "hakaret" suçundan da 2 ay 27 gün hapis cezasına verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

CEZAYI AZ BULDULAR

Mağdur taraf ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları, cezayı az bularak kararı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Dosyanın geldiği 1'inci Ceza Dairesi yapılan inceleme sonrası, davayı karara bağladı. Ceza Dairesi'nce yerel mahkemenin verdiği kararlarda, usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delil ve işlemlerde de eksikliğin olmadığı ve ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu belirterek, kararı onadı. Mağdur Atay'ın avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatlarının cezayı az bularak kararı temyiz ettikleri öğrenildi.

Eski eşini bıçaklayan sanığa verilen ceza belli oldu

Eski eşini bıçaklayan sanığa verilen ceza belli oldu

Kaynak:

Etiketler :