Eski MHP milletvekili Sazak'dan kurultay çağrısı

Eski MHP milletvekili Sazak, "Genel merkezimizi, 19 Haziran kurultayını onaylamaya, kendini muhalif olarak tanımlayan arkadaşlarımızı da 10 Temmuz'da yapılacak seçimli kurultaya katılmaya davet ediyorum" dedi.
Eski MHP milletvekili Sazak'dan kurultay çağrısı

MHP'de genel başkanlık için aday adaylığını açıklayan eski milletvekiliSüleyman Servet Sazak, "Genel merkezimizi, tüzük değişikliğinden ibaret olması ve hukukun sınırlarını zorlamamak şartıyla 19 Haziran kurultayını onaylamaya, kendini muhalif olarak tanımlayan arkadaşlarımızı da 10 Temmuz'da yapılacak seçimli kurultaya katılmaya davet ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Sazak, yazılı açıklamasında, genel başkanlığa adaylığını açıklayanların ve MHP camiasının tüm mensuplarının omuzlarında önemli sorumluluklar bulunduğunu belirtti.

Kongre sürecinde ülkücü nezaket ve adaba aykırı, birlik ruhunu zedeleyici söylemlere şahit olduğunu vurgulayan Sazak, "19 Haziran kurultayı, imza vererek olağanüstü kongre yapmak isteyen arkadaşlarımızın hukuki süreç sonunda kazandıkları bir haktır. Bununla birlikte MHP yönetiminin, MYK kararı ile açıkladığı, 10 Temmuz tarihli kongre çağrısı da meşru bir karardır. MHP, kurum ve organları ile münfesih değildir. Yetki ve sorumlulukları devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

MHP'nin, üyesi olmakla gurur ve şeref duydukları tek ve vazgeçilmez siyasi teşkilatları olduğunu aktaran Sazak, şunları kaydetti:

"Ülkücü hareketin gönül otağı, hiçbir ülkücüyü dışarıda bırakmayacak kadar büyüktür. Ülkücülerin vicdanlarından onay almadan yapılan her kurultay, bölünme kurultayıdır, tasfiye kurultayıdır. Biz, ülkücü hareketin içindeki hiçbir çatışmanın tarafı, hiçbir gizli gündemli planın parçası olmayacağız. Ülkücü hareketin parçalanmasının da, ülkücülerin MHP'den tasfiyesinin de, bu yolda atılan adımların da tarafı ve destekçisi olmayacağız. Biz ülkücülerin birlik içinde oldukları, beraber oldukları, ülkücü iradenin asli unsuru ve fikir dinamiği olduğu bir MHP için çalışıyoruz. Genel merkezimizi, dilekçelerde ve mahkeme kararında yer aldığı şekliyle, tüzük değişikliğinden ibaret olması ve hukukun sınırlarını zorlamamak şartıyla, 19 Haziran kurultayını onaylamaya, kendini muhalif olarak tanımlayan arkadaşlarımızı da 10 Temmuz'da yapılacak seçimli kurultaya katılmaya davet ediyorum. Omuz omuza verelim. Gönül gönüle verelim. Aynı ülküyü aynı geleceğe taşıyan, aynı taraflar olalım. Unutmamamız gerekiyor, MHP'nin kaderi Türkiye'nin kaderidir."