Eski rektörün yargılanmasına devam edildi

YALOVA (AA) - Yalova'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında açılan davada tutuksuz sanık eski Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu'nun...
Eski rektörün yargılanmasına devam edildi

YALOVA (AA) - Yalova'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında açılan davada tutuksuz sanık eski Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu'nun yargılanmasına devam edildi.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Eruslu ile avukatı hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, Niyazi Eruslu'ya ait dijital materyallerle ilgili bilirkişi tarafından hazırlanan inceleme raporunu okudu. Raporda, incelemelerde "ByLock" ve "Eagle" isimli şifreli görüşme programının kalıntılarına rastlanılmadığı belirtildi.

Raporda, tespiti yapılan ve soruşturmayla alakalı suç unsuru teşkil edebileceği değerlendirilen Whatsapp mesaj içeriği dışında başkaca bilgi, belge, dokuman, mesaj, görüntü, video ve ses dosyalarına rastlanılmadığı da kaydedildi.

Whatsapp yazışmaları sorulan Eruslu, yazışmaların oluşturulan grup içinde başka şahıslar arasında yapıldığını, kendisinin konuşmalara müdahil olmadığını ifade ederek, "FETÖ ile ilgili herhangi bir paylaşımım ve cevabım yoktur." dedi.

Mahkeme heyeti, Yalova Üniversitesi'nden istenen belgelerin beklenmesi ve sanığın mevcut durumlarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


Kaynak: