Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:
Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:
"Muhalefet partileri Yunanistan'da yapıldığı gibi değişik vaatler veriyorlar. Yunanistan ne yaptı. Öyle vaatler verdi ki bugün Yunanistan battı"

ANTALYA (AA) - Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, muhalefet partilerinin Yunanistan'da yapıldığı gibi değişik vaatler verdiklerini bildirdi.

Antalya Malatyalılar Derneği üyeleriyle bir araya gelen Elvan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı rahmetle anarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Rahmetli Özal Türkiye'nin önünü açtı. Türkiye'nin gelişmesini kalkınmasını istemeyenler rahmetli Özal'ı itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Tıpkı bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yaptıkları gibi ancak başaramayacaklar. Artık bu millet Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gördü" dedi.

- "15 kilometre tünel açacağız"

Antalya'nın kuzey illerle bağlantısının olmadığını ifade eden Elvan, Gazipaşa ve Alanya'nın Konya, Karaman ve Aksaray ile karayolu bağlantısını sağlayacaklarını kaydetti. Manavgat-Akseki yolu üzerinden Seydişehir-Konya güzergahına Alacabel tünelini yapacaklarını anlatan Elvan, şöyle devam etti:

"Tünel 7.4 kilometre uzunluğunda olacak ve tünel çift tüp yapacağız. Yani 15 kilometre tünel açacağız. Geçmişte Bolu tünelini açamadılar. En sonunda dediler ki 'biz bu tüneli açamayacağız bari açtığımız kesimleri soğuk hava deposu olarak kullanalım ve buraya patates stoklayalım'. Bir tünel dahi açamadılar. Bunlar hangi icraatlardan bahsediyorlar. Bunlar neyi yapabilirler. Bırakın devleti yönetmeyi bunlar kendi partilerini yönetemiyorlar" 

Hükümet olarak sağlam adımlar atarak ilerlediklerini dile getiren Elvan, güçlü Türkiye'nin ancak bu yolla kurulabileceğini kaydetti.

Elvan, AK Parti hükümetinin geçmiş hükümetler gibi hareket etmesi halinde Türkiye'nin batacağını belirterek şöyle konuştu:

"Muhalefet partileri Yunanistan'da yapıldığı gibi değişik vaatler veriyorlar. Yunanistan ne yaptı. Öyle vaatler verdi ki bugün Yunanistan battı. Borcunu ödeyemiyor. Devletin memurunu işten çıkarıyor. Yunanistan sadece geçen sene 100 bin devlet memurunu işten çıkardı. Eğer bunların aklıyla gidersek Türkiye batar. Türkiye yine o karanlık günlere geri döner."

Elvan, program sonunda dernek üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.