Eski Uşak Belediye Başkanı tutuklandı

Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, aralarında eski Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ile eşi Aysun Erdoğan'ın da bulunduğu 11 kişi tutuklandı.
Eski Uşak Belediye Başkanı tutuklandı

Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, aralarında eski Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ile eşi Aysun Erdoğan'ın da bulunduğu 11 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen ve aralarında eski Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, eşi Aysun Erdoğan, eski Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Oktay Akarca, eski Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ve eski İl Dernekler Müdürü Hüseyin Sayan'ın da bulunduğu 12 kişi, Cumhuriyet Savcılığına verdikleri ifadenin ardından, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Şüphelilerden Ali Erdoğan, Aysun Erdoğan, Recep Düzgün, Abdullah Kılıç, Hüseyin Sayan, Akın Kayhan, Osman Mesut Duymuş, Fatih Kuşdemir, Tayfur Kuşdemir, Afşin Yıldırım ve Tuncay Yılmaz, "Terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütüne yardım" iddiasıyla tutuklandı.

Eski Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Oktay Akarca ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.