Eskişehir Basket kupa yolunda

Eskişehir Basket, Türkiye Basketbol Ligi'nde yer alan takımların mücadele edeceği Federasyon Kupası için Antalya'ya hareket etti.
Eskişehir Basket kupa yolunda

Eskişehir Basket, Türkiye Basketbol Ligi'nde yer alan takımların mücadele edeceği Federasyon Kupası için Antalya'ya hareket etti.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından bu yıl Antalya'da düzenlenecek olan Türkiye Basketbol Ligi Federasyon Kupası 1. tur müsabakalarında C grubunda yer alan Eskişehir temsilcisi, ilk maçını 20 Eylül Salı günü Bursaspor Durmazlar ile oynayacak. Turnuvada, takımın önemli silahlarından birisi olan Cemal Nalga sakatlığı sebebiyle forma giyemeyecek. Bursaspor Durmazlar, Afyon Belediye, Türk Telekom, Petkim Spor ve Düzce Belediye ile aynı grupta olan Eskişehir Basket, ilk maçını kazanarak turnuvaya moralli başlamak istiyor.

"Hazırlık karşılaşmalarında eksiklerimizi görme fırsatı yakaladık"

Federasyon Kupası öncesinde açıklamalarda bulunan Eskişehir Basket Takım Menajeri Gürol Karamahmut, sezon öncesindeki hazırlık dönemlerinin sona erdiğini ve Federasyon Kupası'nın kendileri için önemli bir başlangıç olacağını söyledi. Çok yoğun bir dönemi geride bıraktıklarını ifade eden Karamahmut, takımda Cemal Nalga dışında eksik oyuncunun bulunmadığını belirtti. Karamahmut, "Yeni bir takımız ve bu sebeple doğal olarak bazı eksikliklerimiz var. Her gün, her antrenman, her dakika gelişim göstermeye devam ediyoruz. Üzerine koya koya devam ediyoruz. Takımın çalışma temposu, agresifliği gayet yerinde. Tecrübeli ve genç oyuncularımız var. Bu oyuncu grubunun uyum seviyesi de çok iyi. Hazırlık karşılaşmalarında eksiklerimizi görme fırsatı yakaladık. Şu anda Cemal Nalga'nın pota altındaki eksikliğini hissediyoruz. Onun gelmesiyle birlikte daha sert bir pota altına sahip olacağız. Bazı oyuncularımızın performansları artacak. Bizi en çok sevindiren durum bütün oyuncularımızın çok istekli ve arzulu oluşları" dedi.

Federasyon Kupası'nda zorlu rakiplerin kendilerini beklediğini hatırlatan Eskişehir Basket Takım Menajeri Gürol Karamahmut, "Federasyon Kupası'nda 5 zorlu maç oynayacağız. Hepsi de ligin kaliteli takımları. Zaten bizim ligimizde her karşılaşmaya aynı sertlik ve ciddiyetle çıkmak zorundayız. Geçen yıllarda da çokça şahit olduk ki bu ligde çok sürpriz galibiyetler ortaya çıkabiliyor. O yüzden her maça aynı konsantrasyonla hazırlanmak zorundayız. Teknik ekibimiz çok iyi çalıştı. Bütün rakip analizleri yapıldı. Bu bilgiler, oyuncu arkadaşlar ile paylaşıldı. Kupaya hazır durumdayız, ilk 2'ye kalıp daha sonrasındaki dönemde de finale kadar gidip sezona kupayla başlamak istiyoruz. Eskişehir'deki tüm spor karşılaşmalarında ortaya çıkan o güzel atmosferi Eskişehir Basket maçlarında da yakalamayı istiyoruz. Basketbol camiası Eskişehir'in basketbol ortamının sevecenliğinden ve centilmenliğinden bahsediyor. Bu takımın gelecek yıl Süper Lig'de yer alması için taraftara çok ihtiyacımız var. Bütün Eskişehirli sporseverleri evimizdeki bütün maçlara bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Eskişehir Basket kupa yolunda

Eskişehir Basket kupa yolunda

Kaynak: