Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, 56 personeli hakkında işlem yaptı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 56 personel hakkında işlem yapıldı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, 56 personeli hakkında işlem yaptı

ESOGÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, üniversite yönetiminin FETÖ terör örgütü ile ilgili devletin yürüttüğü mücadelenin başladığı günden itibaren gerekli hassasiyeti göstererek terör örgütü ile işbirliği ve irtibatı olanların belirlenmesi ve haklarında soruşturma yapılması için gereken tedbirlerin aldığı bildirildi.

Bu kapsamda 6 akademik ve 13 idari personel açığa alınarak haklarında idari soruşturma açıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"2 sözleşmeli personelin ise ilişiği kesilmiştir. Ayrıca 22'si akademik ve 13'ü idari olmak üzere 35 personel hakkında da idari soruşturma açılmıştır. Tedbirler kapsamında üniversitemizde 2 Ağustos itibarıyla toplam 56 personel hakkında işlem yapılmıştır. Eskişehir Osmangazi Üniversitemiz adını aldığı tüm değerlerden şaşmayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine ve demokrasimize sahip çıkarak eğitimine ve akademik faaliyetlerine devam etmektedir."