Eskişehir'den kısa kısa

Geri dönüşümde farkındalığı artırmak amacıyla "Cam Yeniden Cam" projesi kapsamında Eskişehir Tepebaşı Belediyesi işbirliğiyle "Cam'ın Dünyası" etkinliğini gerçekleştirildi.
Eskişehir'den kısa kısa

Bir alışveriş merkezinde yapılan etkinliğe, cam kumbarasına toplamış oldukları cam şişeleri atan öğrenciler, geri dönüşümle cam şişelerin yeniden nasıl hayat bulduğunu da deneyimlediği bildirildi.

Etkinlikte, çevreci öğrenciler toplamış oldukları cam şişeleri geri dönüşüme kazandırdığı ifade edildi.

Etkinlikte toplamda 300 kilogram cam şişenin geri dönüşüme kazandırıldığı ve cam ürünlerinin geri dönüşüme kazandırıldığı uygulamalı olarak katılımcılara gösterildiği kaydedildi.

 

- Büyükşehir 3 ayrı ödüle layık görüldü 

TUREKS Uluslararası Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek "Parlayan Yıldız Ödülleri"nde Büyükşehir Belediyesi 3 ayrı ödüle layık görüldü.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı, "En İyi Belediye Parkı" kategorisinde, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, "En İyi Müze" kategorisinde ve Eskişehir Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'de "En İyi Festival" kategorisinde ödülün sahibi olduğu bildirildi.

Ödül töreninin 4 Aralık'ta gerçekleştirileceği kaydedildi.

 

- Eskişehir'de kültür sanat

Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Sanatçılar Derneği'nin karma resim sergisini Eskişehirli sanatseverlerle buluşturdu.

Belediyeden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Turgut Özakman Sergi Salonu'nda açılan resim sergisinde on iki sanatçının elli beş eseri sergilendi belirtildi.

Çeşitli tekniklerle yapılan eserlerin yer aldığı karma serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özen, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Kadıköy Sanatçılar Derneği üyeleri ve çok sayıda davetli katıldığı kaydedildi.

Kadıköy Sanatçılar Derneği tarafından açılan sergi 10 Aralık tarihine kadar gezilebilecek.

 

- Çocuklar için jimnastik kursu açıldı

Odunpazarı Belediyesi tarafından Emek Halk Merkezi'nde çocuklar için jimnastik kursu açıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, çocukların ruhsal ve fiziki anlamda gelişimini ve sağlıklı yaşam biçimini destekleyen jimnastik kursu, Emek Halk Merkezi'nde 65 öğrenciyle eğitimlere devam ediyor.

Kurslarla ilgili olarak yapılan açıklamada ücretsiz olarak sunulan hizmete olan ilginin her geçen gün arttığını kaydeden belediye yetkilileri, kurslara kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların Odunpazarı Belediyesi Emek Halk Merkezi'ne müracaat edebileceklerini kaydetti.

 

- Sokak hayvanları için yeni kulübe

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan kış mevsiminde sokak köpekleri için Akarbaşı Mahallesinde bulunan Nasrettin Hoca Parkına sokak hayvanları için kulübe yerleştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, hayvansever Aydın Aşkan, Hüseyin Karadayı ve mahalle sakinleri Nasrettin Hoca Parkı'nda bakımını yaptıkları sokak köpeklerine kendi imkanlarıyla derme çatma bir kulübe yaptı. Yapılan kulübe kent estetiğine uygun olmadığı ve sokak köpeklerini tam anlamıyla koruyamadığı gerekçesiyle hayvanseverler, Odunpazarı Belediyesinden kulübe istediğinde bulundu. 

Gelen isteği değerlendiren Odunpazarı Belediyesi Hayvan Sağlık Merkezi, Park ve Bahçeler Atölyesi'nde sokak köpekleri için kulübe yaptırdığı bildirildi.

Yaptırılan kulübeler parkın farklı noktalarına yerleştirildi. Yerleştirilen kulübelerin sokak hayvanlarını kış aylarında yağmur ve kardan koruyacağını belirten yetkililer, farklı noktalara koyulan kulübeler sayesinde sokak hayvanlarının bir arada toplanmayacağını kaydetti.