Eskişehir'den kısa kısa

-
Eskişehir'den kısa kısa

Eskişehir'de sürdürülebilir tarım olarak tanımlanan permakültür çalışmaları için, doğa dostları Tepebaşı'nı tercih etti. 

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, doğadaki insan yerleşimlerini, doğal ekosistemlerden örneklenen ziraat uygulamaları ve sürdürülebilirlik görüşüne göre uygulayan bir ekolojik tasarım anlayışı olan permakültür çalışmaları için Tepebaşı'nı tercih eden doğa severlerin, eğitmen Emet Değirmenci eşliğinde çalışmalarını sürdürerek, sunumlarını gerçekleştirdiği ifade edildi. 

Esentepe Çocuk Sanat Merkezi yanında oluşturulan alanda uygulamalı atölye çalışmalarını gerçekleştiren 32 kişilik grup, daha sonra 5 kişilik ekipler halinde sunumlarını hazırladı.

Atık üretmeme, su tasarrufu, yağmur ve sis hasadı, sel suyu ile sulama ve gölet oluşturma, micro iklim, bitkiler arası kültür alışverişi ve yaban yaşamı hakkında çalışan gruplar, Özdilek Kültür Merkezi'nde sunumlarını tamamladı.  

 

- Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç,  Ali İsmail Korkmaz'ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Belediye Başkanı Ahmet Ataç, mesajında, "Ali İsmail Korkmaz'ı hem hastanede geçirdiği süreçte hem de yaşamını yitirmesinin ardından hiç yalnız bırakmadık. Kendi çocuğumuz gibi, kendi kardeşimiz gibi ailesi ile birlikte acısını yaşadık ve davasının takipçisi olduk. Bu süreçte Eskişehir halkının ne kadar duyarlı olduğunu kentimiz ve ülkemiz bir kez daha gördü. Eskişehir'in her evinde bir Ali oldu ve olmaya devam ediyor. Eskişehir'de her anne baba bu acıyı kendi evladını kaybetmiş gibi yaşamaya devam ediyor." ifadelere yer verdi. 

 

- Eskişehir merkez Odunpazarı ilçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Büyükdere Mahallesi Buse Sokak üzerinde 8 bin metrekarelik alana kurulan Uğur Mumcu Parkı'na ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor. 

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, parkta 16 farklı şehirden gelen mermerlerle hazırlanan ve gazete küpürlerinden oluşan Uğur Mumcu Anıtı ile Mumcu'nun bombalı saldırıya uğradığı aracının sergilendiği anıtın bulunduğu kaydedildi.

Kentte yaşayan ya da turistik gezi amacıyla gelen vatandaşlar, Mumcu'nun bombalı saldırıya uğradığı ve failleri bulunana kadar özel cam bölmede sergilenecek "06 YR 245" plakalı 1984 model araca ilgi gösteriyor.

Vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak adına, Uğur Mumcu kitaplarının yanı sıra çocuk ve gençlik kitaplarının da bulunduğu açık hava kütüphaneleri bulunan parkta vatandaşlar, kayıt işlemi yaptırmadan aldıkları kitapları okuduktan sonra geri getirerek yenilerini alıyor.