Esnafa paralel kıskaç

Yeni Haber - Hayrettin Atak
Esnafa paralel kıskaç

17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarının ardından paralel medyanın gazete aboneliklerini iptal eden esnaf bir tür linçle karşı karşıya kaldı. 30 yıllık esnaf Niyazi Kavuncu, paralel medyanın gazete aboneliğini iptal ettirdikten hemen sonra üst üste paralel medyanın SGK müfettişleri tarafından inceleme geçirmesinin tesadüf olamayacağını belirterek hukuk mücadelesi başlatmaya hazırlandığını söyledi. 

 

Paralel yapının ve onun yayın organlarının linç girişimleri sadece Başbakan ve Ak Partilileri de geçip halka uzandığı iddiaları vatandaşı tedirgin ediyor. Bunun son örneği 30 yıldır esnaflık yapan Kavuncuoğlu elektrikli ev aletleriin sahibi Niyazi Kavuncu. Ona paralel yapının takıntısı paralel medyanın gazete aboneliğini iptal etmesiyle başladı. 30 yıl boyuncu SGK kurumuyla hiçbir şekilde problem yaşamayan ve yine 30 yıl boyunca kapısına hiç gelmeyen SGK Kurumu memurları, gazete aboneliğini iptal ettikten sonra Kavuncunun dükkanından adeta çıkmaz oldu. Üst üste inceleme geçiren Kavuncu , “ilk önceleri bu soruşturmaların sebebini anlayamadım. Esnaf arkadaşlarla konuşurken bu incelemelerin gazete aboneliğini iptal etmemden dolayı gündeme geldiğini çünkü buna benzer olayları birçok arkadaşımızın yaşadığını öğrendim. Çok üzüldüm. Ancak ne olursa olsun bu saatten sonra başlatacağım hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğim” şeklinde konuştu.

Böyle bir durumun esnafı bir tür “linç” anlamı taşıdığını ifade eden Kavuncu, “Böyle bir şeyi tahmin bile edemezdim. Ülkeme, Başbakanımıza, Ak Parti mensuplarına açılan savaşın bir benzerinin halka, esnafa karşı da açılmış olması beni derinden yaraladı. Olayın müsebbipleri ortaya çıkarılmalı ve cezasını çekmelidir. Yoksa hem bu şımarıklık daha da büyür ve hem de bu şımarıklığın halk nezdinde açtığı yaralar büyür” şeklinde konuştu.