Esnafın hırsız isyanı!

Konya’da, sanayi sitelerini mesken tutarak işyerlerini soyan hırsızlar tamir için getirilen otomobili çaldı.
Esnafın hırsız isyanı!

Konya’da, sanayi sitelerini mesken tutarak işyerlerini soyan hırsızlar tamir için getirilen otomobili çaldı. 
Yüzlerce işyerinin bulunduğu Karatay Sanayi Sitesi hırsızların yeni gözdesi oldu. Daha önce özel güvenlik görevlilerinin koruduğu sanayi sitesinde anlaşma sona erip güvenlikçiler ayrılınca hırsızlara gün doğdu. Alarm sistemi olmasına aldırış etmeyen hırsızlar gece geç saatlerde işyerlerine girerek değerli ne bulursa çalıyor.
Hırsızların son kurbanı Ahmet Temir oldu. İşyerine tamir için bırakılan otomobil kimliği belirsiz kişilerce çalındı. İşyeri içine park edip gittikleri 42 BSN 69 plakalı otomobilin sabah geldiklerinde yerinde olmadığını gördüklerini anlatan oto tamirci Ahmet Temir, “Camı kırıp kilidi açarak içeri girmişler. Yazıhanede bulunan arabaların anahtarlarını toplamışlar. Bir aracımızı da götürmüşler. Aracın değeri 15-16 bin lira. Polise bildirdik olayın üzerinden 4 gün geçti her hangi bir sonuç alamadık, hırsızlar yakalanamadı arabada halen kayıp. Araç buradan çalındıktan sonra giderken TEDES’ten ceza yemiş. Saat 02.00’den sabah 05.00’e kadar araç trafikte gezmiş. 42 BSN 69 plakalı otomobili görenlerin polise ihbarda bulunmasını istiyoruz” dedi.
Aynı sanayi sitesinde işyerleri soyulan esnaf dükkanlarını korkarak açıp kapattıklarını belirterek, yetkililerden yardım istedi.