ESOGÜ ile ALBİLA A.Ş. arasında protokol

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile ALBİLA Serum Biyolojik Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında üniversite-sanayi işbirliği...
ESOGÜ ile ALBİLA A.Ş. arasında protokol

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile ALBİLA Serum Biyolojik Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarını desteklemeyi içeren protokol imzalandı.

Yurt dışına bağımlılığın azaltılmasını, Türkiye'nin biyoteknolojik ilaç sanayisinin kullanımına sunulmak üzere yerli ve milli ürünler ortaya çıkarılmasını amaçlayan protokol, Rektörlük Senato Salonu'nda ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ile ALBİLA İlaç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kozanoğlu tarafından imzalandı.

Şenocak, üniversite-sanayi işbirliğinde örnek bir çalışma olacak protokol çerçevesinde ESOGÜ ve ALBİLA'daki bilgi birikimi ve teknolojik alt yapının karşılıklı kullanımıyla, kamu-üniversite-sanayi işbirliğinde yeni bir ortaklığın daha sağlanacağını belirtti.

İmza töreninde ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çabuk ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Figen Çalışkan da hazır bulundu.

Kaynak: