ESOGÜ öğrencisinin "Mükemmeliyet Mührü" ödülü alan projesi tanıtıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Teknopark'ta faaliyet gösteren Tvark Arge Savunma Şirketi kurucu ortağı ve aynı zamanda ESOGÜ Fen Bilimleri Enstitüsü...
ESOGÜ öğrencisinin "Mükemmeliyet Mührü" ödülü alan projesi tanıtıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Teknopark'ta faaliyet gösteren Tvark Arge Savunma Şirketi kurucu ortağı ve aynı zamanda ESOGÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Nanobilim ve Nanoteknoloji Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi olan Caner Musaoğlu'nun projesi Avrupa Birliği Horizon 2020 Programından "Mükemmellik Mührü" ödülü aldı.

"Endüstriyel Üretimler İçin Katı Yağlayıcı Tabanlı Nano-Boyutlu Kaplamalar" başlıklı proje, ESOGÜ senato salonunda düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı. Toplantıya ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Çolak, KOSGEB Eskişehir İl Müdürü Tarık Yılmaz ve Tvark Firması Kurucu Ortağı ve proje sahibi Caner Musaoğlu katıldı.

Projeyi tanıtan Caner Musaoğlu, proje fikrinin yüksek lisans çalışmaları sırasında ortaya çıktığını ve TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişimci Desteği'ni kazanarak Tvark firmasını kurduklarını ifade etti. Proje kapsamında savunma sanayinden, otomotiv sanayine kadar geniş bir yelpazede bütün metallere entegre olabilecek bir kaplama geliştirdiklerini belirten Caner Musaoğlu bu kaplama ile makinelerde performans artışı ve yüzde 70'e varan sürtünmeyi azaltma elde ettiklerini söyledi. Bu sistemin dünyada ticari olarak sadece kendi firmalarının kullandığını ifade eden Caner Musaoğlu prototipleri ile "Mükemmellik Mührü" ödülü almış olmaktan duydukları gururu dile getirdi. Caner Musaoğlu, KOSGEB Ar-Ge İnovasyon Destek Programı ile çalışmalarına hızla devam ettiklerini ve dünyaya açılmayı hedeflediklerini belirtti.

KOSGEB Eskişehir İl Müdürü Tarık Yılmaz ise, KOSGEB olarak Ar-Ge İnovasyon Desteği sağladıkları bir projenin ve firmanın "Mükemmellik Mührü" ödülü almasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Bu başarının ülkemiz için önemli bir gelişme olduğunu kaydeden Tarık Yılmaz, Ar-Ge İnovasyon çalışmalarının üniversitelerin bilgi ve deneyimi ile birleşmesinin önemine vurgu yaptı.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, ESOGÜ öğrencisinin kurduğu bir firmanın elde ettiği bu başarının, Üniversitenin ve KOSGEB'in desteği ile nelerin başarılabileceğinin göstergesi olduğunu belirtti. Bu gibi projelerin ülkemiz açısından da önemli faydalar getirebileceği inancında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kemal Şenocak, bu başarının üniversite için gurur kaynağı olduğunu söyledi. Üniversite hocalarının TÜBİTAK, Avrupa Birliği projeleri ile çalışmalarına destek sağlaması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Kemal Şenocak Ar-Ge ve teknoloji üreten firmaların artması temennisini dile getirdi.

ESOGÜ öğrencisinin "Mükemmeliyet Mührü" ödülü alan projesi tanıtıldı

ESOGÜ öğrencisinin "Mükemmeliyet Mührü" ödülü alan projesi tanıtıldı

İHA