ESOGÜ’de İHA Pilot Sertifika Eğitimleri

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından İHA 0 ve İHA 1 kategorisinde "Yetkili Eğitim Organizasyonu" olarak yetkilendirilmiş olan Eskişehir...
ESOGÜ’de İHA Pilot Sertifika Eğitimleri

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından İHA 0 ve İHA 1 kategorisinde "Yetkili Eğitim Organizasyonu" olarak yetkilendirilmiş olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (ESOGÜSEM) bünyesinde düzenlenen İnsansız Hava Aracı İHA-0 Ticari Pilot Sertifika Eğitimi tamamlandı.

İHA Tanıtımı, Hava Hukuku ve Sorumluluklar, Uçuş Dinamiği ve Uçuş Prensipleri, ATC Usulleri ve Havacılık Freyzolojisi, Seyrüsefer ve Operasyon, Kumanda ve İtki Sistemleri, Aviyonik Sistemler ve Bakım Onarım gibi modülleri içeren 12 saatlik teorik eğitimi tamamlayan ve İHA simülatöründe uçuş denemeleri yapan İHA pilot adayları, ömür boyu geçerli İHA-0 Ticari Pilot Sertifikası almaya hak kazandı.

Eğitim Koordinatörü Öğr. Gör. Tamer Savaş, yaptığı açıklamada, "İnsansız Hava Araçları (İHA) ya da günümüzdeki genel kullanımı ile drone'lar havadan görüntüleme başta olmak üzere savunma sanayii, arama kurtarma faaliyetleri, tarımsal uygulamalar, emniyet ve güvenlik uygulamalarında yoğunlukla kullanılmaktadır. Sayıları ve kullanımları hızla artan İHA'ların emniyetli uçuş operasyonlarının yürütülmesi için ise eğitim zorunluluğu getirilmiştir. SHGM'nin son verilerine göre kayıtlı İHA sayısı 24.866, amatör ve ticari İHA pilotu sayısı ise 31 bin 194'e yükselmiştir. Eğitim alan ticari İHA pilotu sayısı ise 4 binler civarındadır. Veriler sektörün hem hava aracı sayısı hem de İHA pilot sayısı olarak hızla büyüdüğünü göstermektedir. Bu nedenle SHGM 2016 yılında yayımladığı SHT-İHA talimatında, ticari kullanımlarda İHA pilot adaylarının eğitimini zorunlu kılmıştır. Üniversitemizdeki eğitimler SHGM'nin SHT-İHA talimatına uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Bu eğitimler ile amacımız İHA'ların ticari İHA pilot sertifikasına sahip pilotlarca uçurulmasını sağlamaktır. Üniversitemizdeki eğitimler ilerleyen günlerde de devam edecektir. İHA pilot adayları esogusem.ogu.edu.tr sitesini takip ederek konuyla ilgili bilgi alabilirler" dedi.

ESOGÜ’de İHA Pilot Sertifika Eğitimleri

ESOGÜ’de İHA Pilot Sertifika Eğitimleri

İHA