ESOGÜ’den Azra bebekle ilgili açıklama

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi, bugün muayene ve tetkikleri yapılan Azra bebekle ilgili bir açıklama...
ESOGÜ’den Azra bebekle ilgili açıklama

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi, bugün muayene ve tetkikleri yapılan Azra bebekle ilgili bir açıklama yaptı.

Hastane Başhekimliği ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Emre Özkara'nın açıklamasında, "Bir yıl 11 aylık bebek hastamız Azra Korkmaz, bugüne kadar hastanemizde pek çok kez tedavi ettiğimiz bebeklerimizdendir. Şu anda doğumsal beyin gelişmemesi nedeniyle Azra'nın beyin omurilik suyunda artma ve buna bağlı olarak kafasında büyüme mevcut. Ancak bebeğimizin çevresi ile iletişime geçtiğini ve anne baba gibi birkaç kelime söylemeye çalıştığını memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Zaten takibimizdeki bir hastamız olan Azra'ya yapılacak bir shunt ameliyatının yararları ve risklerini yeniden anne babasıyla konuştuk. Anne babasının kararının yanında, elbette Azra'nın nörolojik durumu da bundan sonraki tedavi sürecini yönlendirecek. Önümüzdeki süreçte hastamızın gerekli tahlil, tetkik ve tedavisi dışarıdan herhangi bir desteğe gerek kalmaksızın kurumumuzca yapılacaktır" diye belirtildi.

İHA