Eşrefoğlu Camii alan toplantısı yapıldı

Eşrefoğlu Camii’nin UNESCO'nun kalıcı dünya listesine girebilmesi amacıyla yürütülen alan yönetimi toplantıları devam ediyor.
Eşrefoğlu Camii alan toplantısı yapıldı

UNESCO Dünya mirası geçici listesinde yer alan Eşrefoğlu Camii’nin kalıcı listeye girebilmesi amacıyla yürütülen alan yönetimi toplantıları devam ediyor.

Beyşehir Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi ve Eşrefoğlu Camii Alan Yönetimi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Erdemir, Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli, Şehir Plancısı ve Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Fatih Yılmaz, Arkeolog Sevgi Gürdal, Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aziz Öztürk, Lüksemburg Fahri Konsolosu ve Turizmci Halil Bozabalı, Beyşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Naci Habir, Peyzaj Mimarı Volkan Gökmenoğlu, Tercüman Ali Akçay, İnşaat Mühendisi Avni Ercan, Eşrefoğlu Cami İmamı İsmail Efe ve İçerişehir Mahalle Muhtarı Murat Kurt katıldı. Yapılan toplantıda Eşrefoğlu Camii etrafında bulunan sokak ve caddelerin sağlıklaştırma çalışmalarına, restarosyon ve çevre düzenlemelerine hız verilmesi kararlaştırıldı.

Eşrefoğlu Camii Alan Yönetimi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Erdemir, çalışmalarla ilgili gelinen noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak “ Daha önce alınan kararların tekrar gözden geçirilmesi, eksikler varsa yeniden gündeme alınması, önceden kararlaştırılmış konuların hızlandırılmasıyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantımız son derece olumlu geçti. Alınan kararlar ve eksiklerimiz peyderpey tamamlanacak, bu vesileyle de süreci hızlandırma yoluna girmiş olacağız.”dedi. Toplantı sonunda her ayın ilk Cumartesi gününde Alan Yönetiminin toplanmasına karar verildi.