Etin en lezzetli hali Sofra Burhan’da

Konya mutfağının en öneli adresi Sofra Burhan, 2011 yılından beri damak tadına düşkün olanlara hizmet veriyor. Ete her şekli verebildiklerini söyleyen İşletme Sahibi Burhan Karabulut, Sofra Burhan’ın et sektöründe en iddialı restoran olduğunu söyledi.
Etin en lezzetli hali Sofra Burhan’da

Çocukluğundan bu yana yemek sektöründe çalıştığını söyleyen Burhan Karabulut, “12-13 yaşımda girdiğim sektörde, çok sayıda şehirde çalıştım. Bir süre Antalya, Adana ve Ankara’da yemek severlere hizmet verdim. Konya’da da bir süre çalıştıktan sonra kendi iş yerimi kurmaya karar verdim. Yani anlayacağınız çekirdekten yetiştim ve bu işin mutfağından geliyorum. 2011 yılında açtığımız Sofra Burhan’ı yaklaşık 8 yıldır en iyi şekilde işletiyoruz. Bugüne kadar sayısız müşteriyi; karnı tok, sırtı pek ve morali yüksek bir şekilde burada ağırlamak kısmet oldu. Bizi tercih eden misafirlerimizi bir gün bile pişman etmemek adına elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ettik. Sadece müşteri değil, binlerce dost kazandık” dedi.

burhan-karabulut-(1).jpg

“ET YEMEĞİ ÇEŞİTLERİ SINIRSIZ”

Sofra Burhan’da et yemeği çeşitlerinin sınırsız olduğunu ifade eden Karabulut, “Bizim işletmemizde çeşit problemi yoktur. Biz ete her şekli verebiliyoruz. Ete adımızı ve ustalığımızı vermek için istikrarlı bir şekilde yıllardır çalışıyoruz. Yıllar geçse de kalitemiz asla değişmedi. Mutfak kültürümüzde etin yeri apayrı. Güzel bir et yemek, güzel bir yolculuktur. Bu tatlı yolculuğun belli başlı aşamaları vardır. Yani kafamıza göre et pişirmek yanlıştır, et pişirmenin de kuralları vardır. İşte biz bu kuralarla sıkı sıkıya bağlıyız. Örneğin biz en çok kuzu eti kullanıyoruz. Çünkü kuzu eti taze ve sağlıklıdır. Yılların verdiği birikimle, yemeklere ustalığımızı da katarak, insanların damağında unutamayacakları tatlar bırakıyoruz” diye konuştu.

sofra-burhan-restoran-(2).jpg

“İSTER BURADA, İSTER EVDE”

Kasap ızgara konseptinde hizmet verdiklerini belirten Karabulut, “Kilo usulüyle de misafirlerimizin damak tadına hizmet veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz, hazırlanmış ve terbiye edilmiş etlerini bizden alıp kendileri de pişirebiliyorlar. Sofra Burhan’ın hazırladığı mangallıklarla piknik yapmak isteyen müşterilerimizi de mutlu ediyoruz anlayacağınız. ‘İster burada, ister evde’ sloganıyla hizmet veren Sofra Burhan, müşterilerini diledikleri her yerde mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

burhan-karabulut-(2).jpg

“KAŞARLI KÖFTE’Yİ MUTLAKA DENEYİN”

Sofra Burhan’ı tercih eden misafirlerin, ‘Kaşarlı Köfte’yi mutlaka yemeleri gerektiğini söyleyen Karabulut, “Kaşarlı Köfte bizim ürünümüz. Biz Kaşarlı Köfte konusunda çok iddialıyız. Kaşarlı Köfte’miz aslında içli köfteye benzeyen bir yapıya sahiptir ama tadı mükemmeldir. Damak tadına düşkün olanların kesinlikle denemesini tavsiye ederim. Kaşarlı Köfte’yi Konya’da Sofra Burhan’dan başka bir yerde yiyemezsiniz. Biz köftenin diğer çeşitleri konusunda da iddialıyız. Çok farklı konseptlerde köfte pişiriyor ve misafirlerimizin beğenisine sunuyoruz. Köftelerimiz çok beğeniliyor” dedi.

sofra-burhan-restoran-(1).jpg

YÖRESEL LEZZETLER BURADA

Yemekleri yaparken çok özel ürünler kullandıklarını ifade eden Karabulut, “Kullandığımız etleri özenle seçiyoruz. Türkiye genelinde en güzel kuzular Konya Karapınar ve Balıkesir yörelerinde yetişiyor. Karapınar’da kendi ürettiğimiz kuzuları yine burada kendi kasaplarımız kesiyor. Kuzuları özellikle gidip kendim seçiyorum. Et yemeklerini sunuş şeklimiz de farklı ve güzeldir. Yine yöresel lezzetler konusunda uzun bir tecrübeye dayalı hünerlere sahibiz. Bamya çorbası içmek isteyenler mutlaka Sofra Burhan’a gelmeli diye düşünüyorum. Pide gibi ürünleri de yapıyoruz. Dana konusunda çok iddialıyız” diye konuştu.

sofra-burhan-yemek-(1).jpg

“MİSAFİRLERİMİZİ MUTLU EDİYORUZ”

Sofra Burhan’ı tercih eden misafirlerin hizmetlerden çok memnun kaldığını söyleyen Karabulut, “Bizi tercih eden müşteriler, Sofra Burhan’a mutlaka bir kez daha geliyorlar. Hizmetlerimizden memnun kalan misafirlerimiz, Sofra Burhan’ı tanıdıklarına ve dostlarına tavsiye ediyorlar. Sürekli bizi tercih eden çok sayıda müşterimiz var. İnsanların sürekli bizi tercih etmesi, onları mutlu ettiğimiz anlamına geliyor. Bu durumdan dolayı ben de çok mutlu oluyorum. Demek ki işimizi güzel yapıyoruz diye düşünüyorum. Biz Konya Otogarı’nın yanı başında hizmet vermemize rağmen, müşteri profilimiz çok daha uzak bölgelerden geliyor. Şehir dışından insanları ağırlıyoruz” dedi.

sofra-burhan-yemek-(7).jpg

“HİJYENDEN VAZGEÇMİYORUZ”

Et yemekleri konusunda mütevazi davranmayacağını belirten Karabulut, “Et yemeği yiyecekseniz Sofra Burhan’ı tercih edin. Biz hijyen ve temizlik konusunda Konya’nın en iddialı markasıyız. Keseceğimiz kuzuyu bile kendim seçer, ızgaranın başına kendim geçerim. Temizlik konusunda asla taviz vermeyiz. Nezih mekanımızda herkesi en güzel şekilde ağırlamak isteriz. Fiyat olarak ise piyasanın üstünde bir portföye sahip değiliz. Her keseye hitap ediyoruz. Sofra Burhan’da yediğinden memnun olmayan kimseyle karşılaşmadım. Sofra Burhan’ı tercih eden bütün misafirlerimize şimdiden çok teşekkür ediyorum. ‘İster burada, ister evde’, mutlaka Sofra Burhan’ı tercih edin” ifadelerini kullandı.

sofra-burhan-yemek-(8).jpg

sofra-burhan-yemek-(9).jpg

sofra-burhan-yemek-(10).jpg

sofra-burhan-yemek-(11).jpg

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GURME DERGİSİ