Etiyopya Başbakanının eşi Roman Tesfaye'den Emine Erdoğan'a teşekkür

Etiyopya Başbakanının eşi Roman Tesfaye, "Emine Erdoğan'a böylesine önemli bir platformu başlatmasından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.
Etiyopya Başbakanının eşi Roman Tesfaye'den Emine Erdoğan'a teşekkür

Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn'in eşi Roman Tesfaye, tarihi Hamamönü semtinde kurulan, Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi'nin, Türkiye ile Afrika arasında var olan ortaklığı güçlendirmek için iyi bir fırsat olduğunu belirterek, "Emine Erdoğan'a böylesine önemli bir platformu başlatmasından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Tesfaye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, tüm dünyada kutlanan "25 Mayıs Afrika Günü" dolayısıyla, tarihi Hamamönü semtinde kurulan Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi'nin açılışında konuştu.

Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi'nin açılışında bulunmaktan onur duyduğunu belirten Tesfaye, söz konusu projenin, Afrikalı kadınların karşılaştıkları çok yönlü ve önemli sağlık, eğitim ve ekonomik zorlukların ele alınmasını sağlayacağını ve Türkiye ile Afrika arasındaki ekonomik iş birliğini canlandıracağını söyledi.

Tesfaye, Emine Erdoğan'ın projesinin Afrika ve Türkiye arasında hayırlı bir ortaklık oluşturulabilmesi için işlevsel ve iyi çalışılmış bir zeminde hazırlanmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, kendisinin de ülkesinde büyük potansiyeli olduğunu düşündüğü kadınların yüksek kaliteli el sanatları üretebilmelerine odaklandığını ve bu yolda çaba gösterdiğini kaydetti.

Tesfaye, etkinliğin, büyük bir tarihi olan Türkiye ile Afrika arasında var olan ortaklığı güçlendirmek için iyi bir fırsat olduğunu ve tam zamanında yapıldığını belirtti. Türkiye'nin, Afrika ülkelerinin çoğunda olduğu gibi, birçok yerli ve yabancı turistle alıcıların dikkatini çeken nakış işleme, dokumacılık ve diğer el sanatlarında zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu dile getiren Tesfaye, "Emine Erdoğan'a böylesine önemli bir platformu başlatmasından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.