“Etki ajanlarına dikkat!”

Son günlerde yaşanan olaylarla ilgili Emekli Özel Harp Subayı, Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, “Bir provokasyon olacağı ile ilgili uyarılar vardı, bunun çok erken etkisi ile karşı karşıya kaldık.” dedi.
“Etki ajanlarına dikkat!”

Konya’da son haftalarda halkı kızdırarak, tahrik ve proveke edici olaylarda artış olduğu gözlemleniyor. Konu ile ilgili Yenihaber’e görüş aktaran Emekli Özel Harp Subayı, Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, “Gerek etki ajanları, gerek nüfus casusları, gerek yabancı istihbaratçılar ve bunlara angaje olmuş sivil toplum örgütleri kisvesi altındaki bazı yapılar, bize karşı, toplumumuzu ajite edici, provoke edici eylemlerin altına imza atabilirler. Burada önemli olan onların yapmış oldukları eylemler değil, toplumumuzun ortaya koyduğu sağduyudur. Şimdi her zaman provakasyon, manipilasyon ve etki ajanlığı söz konusu olabilir. Önemli olan toplumun bunlara karşı yürütmüş olduğu doğru reflekstir. Bu eylemler, bizim birliğimize zarar vermediği sürece, biz kazançlı çıkarız. Toplumun terör eylemlerine karşı bilinçli olması sağlandığında, başaralı olamazlar.” dedi.

1749473-(1).jpg

PSİKOLOJİK HAREKAT YÜRÜTÜLDÜ

Suriyeli sığınmacılar ile ilgili yaşanan olumsuz olaylara karşı da uyarılarda bulunan Ağar, “Türkiye’ye sığınmacı olarak gelen, Suriyeliler ve Iraklılar ile ilgili Türkiye’de bir psikolojik harekat yürütüldü. Hatta hep, “Suriyelilerin-Iraklıların Türkiye’de ne işi var?”, “Askerimiz orada savaşıyor, Suriyeliler neden savaşmıyor?” cümleleri kuruldu. Bunlar uydurulmuş, bilinçsizce kullanılan cümlelerdir. Bu psikolojik harekatın zaman içerisinde aktif hale getirilmesi ile ilgili bir sürecin içerisinde olabiliriz. Birbirinden bağımsız görünen olaylarda, kamuoyu oluşturma ile ilgili bir altyapı görebiliriz. Bu noktada ülkemiz insanının, çok dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta böyle bir kavganın, ne Türkiye’ye ne bizim insanımıza ne de Suriyelilere faydası var. Hatta işi daha da zorlaştırır. Suriyeliler üzerinden yapılan menfi propaganda, menfi yaklaşımlar, Türkiye’deki Suriyelileri tahrik edip, aktif hale getirecektir. Onların da olumsuz duygulara kapılmasına sebebiyet verebilir. Bu noktada, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğinin ben doğru olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

ZİHİNLERE GİRİYORLAR

Eylemlere karşı dikkatli olunması gerektiğinin sürekli altını çizen Abdullah Ağar, “Bir provokasyon olacağı ile ilgili uyarılar vardı, bunun çok erken etkisi ile karşı karşıya kaldık. Bunun çok etkili olabilecek bir şekilde altyapı oluşturulduğunu görüyoruz. Bu durumlara karşı hem toplumun, hem devletin hem de Suriyelilerin çok dikkatli olması gerekiyor. Suriyelilerin içinde de uyuyan hücreler olabilir. Bunları aktif hale getirebilecek eylemlerle de karşı karşıya kalabiliriz. Mesela, bir terör örgütü bir eylem yapıyor, o eylem üzerinden bizim zihnimize sızıyor. Suriyelilerle, bizim insanımızı karşı karşıya getirecek eylemleri amaçlıyor olabilirler. Birileri tahrik edebilir, çok dikkatli olunması gerekiliyor. Bizim provokasyondanetkilenmişliğimiz, onların amaçlarına ulaşmasına sebebiyet verir.” ifadelerini kullandı. 

SALİH KÖPRÜLÜ / YENİ HABER GAZETESİ